Am intrat de o săptămână în postul Paștelui, iar pe 25 martie, după echinocțiul de primăvăra, al primăverii astronomice sărbătorim Buna Vestire sau Blagoveștenia, cum mai este numită în unele zone ale țării. Este o sărbătoare minunată, prin care este vestită întruparea fiului lui Dumnezeu, Iisus Christos, Mariei fecioara. Aceasta veste minunată se realizează prin apariția miraculoasă a Arhangheluli Gabriel.
Neîncetat spiritualitatea profundă, unică a neamului românesc ne surprinde prin autenticitatea ei care s-a păstrat, ca prin farmec, proaspătă și vie ca nici unde în Europa. Aici, în România noastră dragă, portul strămoșesc, datinile, tradițiile sunt încă vii, purtând mesajele lor ancestrale în costumele țesute cu migală, pe porțile caselor, în decorațiuni diverse cum ar fi ceramica, și mai ales în zestrea noastră ancestrală, în sufletul românilor!
Prezentăm câteva exemple în acest sens, care suntem siguri vor aduce o nouă perspectivă asupra simbolisticii care acum își revelează tainele.
Magia Nașterii Domnului, speranța mântuirii! Legende și semnificații
Dragi cititori,
Întreaga creștinătate este marcată de două evenimente majore: Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos sărbătorită în luna decembrie în preajma solstițiului de iarnă și cea de-a doua este martiriul Său, urmat de miracolul Învierii și promisiunea întoarcerii Sale. Acest anotimp este unul al bucuriei, al sărbătorii luminii împotriva întunericului, al speranței împotriva deznădejdii.
Din păcate acest miracol a fost năpădit de de tot felul de afaceri cu moși și reni, elfi și alte ființe, tocmai în ideea de a face cât mai insignifiantă această naștere dumnezeiască! Dar.....cât s-ar strădui, nu o să poată NICIODATĂ înlocui MIRACOLUL NAȘTERII cu grotescul! Iisus Hristos este prea măreț pentru a fi vreodată marginalizat de altceva.
Am selectat și câteva link-uri care ne aduc o perspectivă inedită și despre cei trei Magi, martorii de taină care au fost martorii nașterii lui Iisus. De asemeni o poezie simplă, dar încărcată cu profunde semnificații care este accesibilă oricui.
Vă dorim Craciun minunat, plin de celeste binecuvântări!
Dragi cititori, deseori România este supranumită ”Grădina Maicii Domnului”; frumusețea, bogăția, spiritul acestor locuri binecuvântate merită din plin să fie cunoscută și așa. Maica Domnului, simbol al întregii lumii creștine, dar nu numai(găsim referiri despre ea și în Coran, fiind numită aici Miriam), este des reprezentată înconjurată de îngeri, deseori cete îngerești însoțind-o pe ea și pruncul sfânt, Iisus Christos. De ani buni, în peste 34 de țări din lume, inclusiv și în țara noastră se organizează acest eveniment care se deruleaza de-a lungul a opt zile, și care oferă o variantă minunată, înălțătoare, angelică, diafană, versus grotescului adus de așa numitul Hallowen. Vă invităm să participați la acest eveniment de excepție care este gazduit în multe orașe din România și la care puteți participa și on line.
Pe 14 septembrie creștinii ortodoxi de pretutindeni sărbătoresc Ziua Crucii, una din cele mai importante sărbători ale anului, care urmează după nașterea Maicii Domnului din 8 septembrie. După sacrificiul Fiului lui Dumnezeu Iisus Hristos, crucea a devenit simbolul întregii creștinătăți. Oamenii de știință au studiat și din altă perspectivă și au descoperit lucruri uimitoare.
Spiritualitatea profundă, unică, credința în Dumnezeu a neamului românesc îl va susține acum și întotdeauna!
Dragi Cititori
Materialele postate în acest site sunt protejate prin drepturile de autor.
În prezent, în România, dreptul de autor este reglementat prin Legea nr. 8 din 1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, modificată și completată.
Notă: Materialele expuse pe site (cu sursele aferente), reprezintă punctul nostru de vedere. Prin expunerea acestora nu dorim să incităm la ură sau discriminare. Invităm ca fiecare cititor să își utilizeze propria percepție, intuiție și discernământ.
Vă mulțumim, vă dorim o survolare plăcută a articolelor postate pe site!
Pentru luna septembrie, luna minunată în care vara cea fierbinte și dogoritoare se împletește cu bogăția toamnei....un timp de belșug, dar și de reflexie, am considerat că este binevenit să prezentăm reflecțiile pline de tâlc are unor gânditori, care rămân foarte actuale, trecerea timpului întărind aceste vorbe înțelepte. Într-o societate în care ideea de credință este tot mai diluată pentru unii, în schimb alte ființe umane își găsesc salvarea tocmai câtre întoarcerea către Dumnezeu, cu ochi înlăcrimați și rostind AMIN! Cu toate acestea, fiecare va înțelege conform deschiderii sale lăuntrice.....
Info: Tehnician Nutritionist Gr. 3+ Daniela Anitescu
Bibliografie: “Alimentatia omului sanatos si bolnav” Autori: Georgeta Vasilachi, Ana Vasilachi - Editura Arc - Chisinau. Difuzare “Allas Trading srl –Brasov
Participă la structura celulelor, intrând în constituţia unor vitamine, enzime, hormoni, au rol catalizator şi regleaza echilibrul acido-bazic. Ele sunt prezente în organism într-o concentraţie mai mică sau mai mare; conform acestei concentraţii se împart în macroelemente(calciu, magneziu, potasiu, clor, sulf, fier, fosfor, sodiu) şi microelemente(zinc, crom, iod, fluor, mangan). Cele mai importante sunt:
Multe proverbe și zicători ne încurajează să ne folosim cu încredere de umor. Iată de ce avem nevoie de el și cum ne ajuta in viața de zi cu zi.
Rolul social al umorului
Umorul este un coagulant social. El funcționează precum o cale de comunicare între oameni. Prin intermediul său se realizează coeziunea socială, oamenii se apropie, se manifestă și traiesc impreuna anumite idei si dispozitii.
Dezvoltarea noastră psihologică depinde de incluziunea socială. Fără mediul social nu am putea să ne dezvoltăm din punct de vedere psihologic.
Așadar, prin faptul că facilitează apropierea dintre oameni, umorul contribuie și la evoluția noastră psihologică….