Dragi cititori, deseori România este supranumită ”Grădina Maicii Domnului”; frumusețea, bogăția, spiritul acestor locuri binecuvântate merită din plin să fie cunoscută și așa. Maica Domnului, simbol al întregii lumii creștine, dar nu numai(găsim referiri despre ea și în Coran, fiind numită aici Miriam), este des reprezentată înconjurată de îngeri, deseori cete îngerești însoțind-o pe ea și pruncul sfânt, Iisus Christos. De ani buni, în peste 34 de țări din lume, inclusiv și în țara noastră se organizează acest eveniment care se deruleaza de-a lungul a opt zile, și care oferă o variantă minunată, înălțătoare, angelică, diafană, versus grotescului adus de așa numitul Hallowen. Vă invităm să participați la acest eveniment de excepție care este gazduit în multe orașe din România și la care puteți participa și on line.

Dragi cititori,
Pe 14 septembrie creștinii ortodoxi de pretutindeni sărbătoresc Ziua Crucii, una din cele mai importante sărbători ale anului, care urmează după nașterea Maicii Domnului din 8 septembrie. După sacrificiul Fiului lui Dumnezeu Iisus Hristos, crucea a devenit simbolul întregii creștinătăți. Oamenii de știință au studiat și din altă perspectivă și au descoperit lucruri uimitoare.
Prezentăm un filmuleț edificator în acest sens.
Citește mai mult: Ziua Crucii - Simbolul crucii de pe Caraiman pentru români
- Autor: Colectivul de redacție

Dragi cititori,
Prin bunăvoința colaboratoarei noastre, autoare a volumului în curs de publicare ARMONII SONORE, avem acces la un material foarte interesant și care îl considerăm binevenit în cadrul rubricii Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai. Autoarea ne oferă o perspectivă inedită asupra numelui unei țări, în speță România.
”Aici o să inserez prezentarea unui punct de vedere personal legat de formarea numelui unei țări.
Am specificat că fiecare națiune are un izvor, o sursă unică a folclorului și tradițiilor care îi formează unicitatea. Acestea formează un egregor specific al neamului respectiv, o matrice vibrațional-sonoră care delimitează granițele și susține poporul. Astfel poziționarea geografică, (latitudine, longitudine, emisfera sudică sau nordică, deal, câmpie sau munte, apropiere de mare sau deșert etc), creează o anumită structurare cu o frecvență de vibrație specifică care se reflectă în limbaj în primul rând.
Citește mai mult: Despre numele unei țări - o viziune inedită
- Autor: Colectivul de redacție

Dragi cititori,
Spiritualitatea profundă a românilor, a oamenilor de la sate, unde este încă starea de smerenie și credință în Dumnezeu se păstreză atât de pur, făcând deseori miracole este și rămâne o taină. Iată în continuare un scurt video în care un monah relatează un fapt real; darurile lui Dumnezeu deseori se maifestă neașteptat și surprinzător.
- Autor: Colectivul de redacție

- Astrolog: Rodica Purniche
Deși săptămâna astrologică începe cu ziua de duminică, totuși, în această zi de sâmbătă, 24 iunie, inaugurăm o săptămână cu adevărat spirituală, ea fiind marcată în totalitate de două mari Sărbători creştine – naşterea Sfântului Ioan Botezătorul (24 iunie) şi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel (29 iunie), urmate apoi de Soborul celor 12 apostoli în data de 30 iunie.
24 iunie este, totodată, o sărbătoare cu valenţe magice în tradiţia creştină şi în astronomia populară românească, Sânzienele sau Drăgaica.
- Autor: Colectivul de redacție
Spiritualitatea profundă, unică, credința în Dumnezeu a neamului românesc îl va susține acum și întotdeauna!
Dragi Cititori
Materialele postate în acest site sunt protejate prin drepturile de autor.
În prezent, în România, dreptul de autor este reglementat prin Legea nr. 8 din 1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, modificată și completată.
Notă: Materialele expuse pe site (cu sursele aferente), reprezintă punctul nostru de vedere. Prin expunerea acestora nu dorim să incităm la ură sau discriminare. Invităm ca fiecare cititor să își utilizeze propria percepție, intuiție și discernământ.
Vă mulțumim, vă dorim o survolare plăcută a articolelor postate pe site!
Colectivul de redacție.
Pașaportul verde, calea spre discriminare și încălcarea Constituției

Pe repede înainte pașaportul verde a intrat în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților!
Români,
Nu trebuie să-i lasam să voteze segregarea și discriminarea românilor nevaccinați și spuneți-le că în 2 octombrie au ieșit numai în București 10000 români care s-au împotrivit total acestui instrument de supraveghere și de control a populației.
Din moment ce persoanele complet vaccinate se infectează și transmit virusul, NU se justifică acest pașaport de libertate!
Ultimele două rapoarte săptămânale ale INSP au concluzionat că 25% din numărul cazurilor de infectare s-au regăsit în rândul persoanelor complet vaccinate la o rată de vaccinare de 26% și gândiți-vă ca aceasta ar ajunge la 75% dacă am avea un prag de vaccinare de 78% în România.
- Autor: Victory Gladys
Citește mai mult: Pașaportul verde, calea spre discriminare și încălcarea Constituției
Hrana vie

- Info: Tehnician nutriționist Gr3+ Anițescu Daniela
Vom continua călătoria în lumea fascinantă a nutriției corecte cu un capitol dedicat hranei vii, (înțelegând desigur prin aceasta hrana neprelucrată termic). Prin amabilitatea colaboratoarei noastre technician nutriționist avem acces la o serie de informații valoroase din perspectiva unei viziuni noi, transformatoare, și a unui stil de viață echilibrat și sănătos.
- Autor: Victory Gladys
Magia dansurilor românești – intermediari între sacru și profan

Ciuleandra – dansul de sufletul al neamului românesc
Publicăm, cu acordul autoarei un articol din lucrarea în curs de apariție ARMONII SONORE
Un dans de excepție este Ciuleandra, considerat ca fiind un dans inițiatic, realizat doar de femei, inițial de femeile preotese care oficiau ritualuri în jurul focului sacru! Pornește ca o horă, lent, cumpătat, apoi ritmul și mișcarea se accelerează progresiv, fiecare dintre participanți este atras încet-încet de frenezia ritmului, fiind considerat un dans al destinului. Se danseaza în special in zona Munteniei, inspirandu-l si pe Liviu Rebreanu in nuvela sa. Acest dans este asemanator cu celebrul Sirtakis, din Grecia; observăm acelasi ritm lent la inceput, apoi din ce in ce mai rapid…..dansatorii sunt prinși de freamătul dansului, pașii se succed din ce in ce mai repede pe ritmul alert al muzicii.
- Autor: Victory Gladys
Citește mai mult: Magia dansurilor românești – intermediari între sacru și profan