Dragi cititori, continuăm seria articolelor care demonstrează încă odată spiritualitatea, progresul tehnologic avansat, dezvoltarea artei, științei, etc., care s-au desfășurat în Dacia străbună, și ale căror vestigii ies la iveală rând rând pe rând; chiar dacă vremelnicii conducători au făcut tot ce le-a stat în putință să ignore această zestre, tezaur pe care s-a clădit națiunea română. Nu degeaba daco-geții erau numiți de către Herodot, citez: ”cei mai viteji și înțelepți dintre neamurile tracilor”. Iată o nouă descoperire uimitoare a cărei mister nu a fost descoperit nici până astăzi…..deoarece se vrea cu tot dinadinsul ca protocivilizația care a fost pe acest areal, cuprinzând o mare parte a Europei străvechi, să fie considerată doar ca fiind niște simple triburi, fără nimic altceva…..dar…. ADEVĂRUL NU MAI POATE FI ASCUNS!
”CUIUL DACIC care sfidează vremurile și tehnologia actuală
” Fizicianul și scriitorul Andrei Vartic, din Republica Moldova, a găsit în 1995 în sanctuarul dacic de la Racoș (România) mai multe cuie, pe care le-a predat, zice-se, secției de arheologie a muzeului din Cluj-Napoca. Ar fi primit recompensă, un cui.
Andrei Vartic a dus „Cuiul dacic”(văzând că nu ruginește) spre studiu către specialiști din domeniul metalurgiei din orașele Bălți, Leningrad și Moscova. S-a realizat și o spectogramă. Conform analizelor cuiul era constituit din alfa-fier pur în proporție de 99,9 %. Savanții au conchis că un fier de o asemenea calitate putea fi produs (acum 2000 de ani!) numai în condiții speciale de laborator sau în cosmos! Andrei Vartic a decedat în 2009… Știe cineva unde se află cuiul găsit de el?
Andrei a luat cuiul și l-a supus analizelor la Institutul de Metalurgie de la Bălți (R. Moldova) unde, minune, X-Ray-ul arată că acel cui datează de peste 2000 de ani! Acel cui Dacic care nu vrea să ruginească, avea în componența lui nici mai mult nici mai puțin decât alfa-fier pur de 99,97%; nici urmă de impurități, adică de compuși ai carbonului ce rămân de la prelucrare.
O „minune antica”, despre care vă atrag atenția că se poate obține numai în condiții speciale de laborator sau in cosmos!
Până la ora actuală sunt cunoscute în lume numai două exemple de astfel de fier antic: stâlpul de fier de la Delhi și un disc din Mongolia, datat din secolul IX, cercetat atât în laboratoarele de la NASA cât și la Universitatea Harvard. Specialiștii spun că procesul modelării unui obiect din fier pur este mult mai complicat chiar decât obținerea lui, dată fiind posibilitatea introducerii în el a unor impurități.
Discul din Mongolia putea fi modelat doar în cosmos, susțin specialiștii de la NASA, iar cercetătorii de la Chișinău aveau aceeași părere despre Cuiul Dacic.
În urma analizelor făcute la Moscova, Cuiul Dacic era format din alfa-fier pur in proporție de 99,97% și era acoperit, nu cu vopsea, ci cu 3 straturi moleculare, perpendiculare, care-l protejau impecabil, păstrându-i puritatea, aceste trei straturi fiind, țineți-vă respirația:
1. suprafața – Magnetita „Fe3O4″
2. oxid de fier „FeO”
3. alumo-silicați.
Prin cercetările efectuate de profesorul Kiosse și doctor Galina Volodin, utilizând metode de iradiere și X-Ray aplicate la pelicule subțiri de semiconductori (așa numitele unghiuri mici) s-au putut observa peliculele protectoare despre care am vorbit mai sus.
Profesorul Daria Grabco a studiat la microscop microstructura deosebită a fierului dacic și a mai observat că acest fier are două straturi de „domene”, unul central și unul de suprafață. Domenele, și aici este „ciudățenia”, sunt orientate perpendicular unul pe altul asta însemnând că, mai întâii s-a solidificat (în câmpul magnetic al Pământului) stratul interior, apoi, peste el s-a aplicat în stare lichidă un alt strat, care s-a solidificat și el, dar… în altă poziție față de câmpul magnetic al Pământului!!!
Ei bine, asta se întâmpla acum peste 2000 de ani, într-o țară sălbatică, populată de țărani daci, „primitivi și sălbatici”, cuceriți mai târziu de romani (numai 14% din teritoriul Daciei), care au sosit cu o „mică” armată de 150 000 de legionari și cărora le-au trebuit mai mult de 6 ani să cucerească ce… citiva kilometri pătrați din Spațiul Dacic.
Oare s-a întrebat cineva cum a putut rezista în fața Romei o simplă civilizație țărănească? De ce se temeau romanii de daci? De ce Caesar și Burebista au murit în același timp?
De ce, de la moartea lui Caesar (care dorise să pornească războiul împotriva dacilor) și până la cucerirea a numai 14% din Dacia, de către Traian, au mai trebuit să treacă 150 de ani?
Dacii ne-au lăsat mostre de „civilizație” extraordinară, dintre care amintim:
– Betoane perfecte nedistruse de timp, apă și intemperii de peste 2000 de ani;
– Metalurgie mai avansată decât ceea din zilele noastre – cuie care nu ruginesc de 2000 de ani, calupuri de fier de 40 kg, iar romanii nu puteau să topească în cuptoarele lor bucăți mai mari de 25kg;
– Modelele Matematice de la Grădiștea Muscelului și desigur cele Topografice, prin așezarea „așa ziselor cetăți” din Munții Șureanului, Cindrelului, Persanilor (Racoș) într-o ordine perfect geometrică de invidiat chiar și azi.
De ce nu s-a oferit Institutul de Metalurgie din România să facă studii, dacă nu din sentiment patriotic, măcar din interes științific? Pe Andrei Vartic l-a chemat și președintele de atunci, Ion Iliescu, pentru o întrevedere de 15 minute, care a durat o oră și jumătate, urmată de promisiuni…”
Articol preluat de la Victor Stănescu
Iată și alte uimitoare descoperiri făcute în țara noastră, care numai pot fi trecute cu vederea și ascunse.
Secret Mortal! Ce Au Descoperit In Romania – Este Socant Si Unic În Lume!
Lucruri INCREDIBILE Despre Muntii CARPATI