Credința în Dumnezeu se găsește oglindită în multe cuvinte înțelepte ale monahilor ortodoxi. Am ales să prezentăm vorbele de duh ale Sfântului român Arsenie Boca și ale unui monah grec; exemple care într-o singură frază condensează adevăruri la care merită să medităm.
Nu condiția noastră, ci calitatea sufletului nostru ne face fericiți. - Voltaire
Dragi Cititori
Materialele postate în acest site sunt protejate prin drepturile de autor.
În prezent, în România, dreptul de autor este reglementat prin Legea nr. 8 din 1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, modificată și completată.
Notă: Materialele expuse pe site (cu sursele aferente), reprezintă punctul nostru de vedere. Prin expunerea acestora nu dorim să incităm la ură sau discriminare. Invităm ca fiecare cititor să își utilizeze propria percepție, intuiție și discernământ.
Vă mulțumim, vă dorim o survolare plăcută a articolelor postate pe site!
Pentru cei multi și prosti, cât și pentru cei care manipulează și dezinformează. Concentrația de CO2 sub masca obligatorie.
Când masca devine un instrument prin care te otrăvești încet și sigur. Gandiți-vă că stați cu masca câteva ore pe zi, la birou, în magazine sau eventual la școală. Zile , săptămâni sau luni întregi. Chiar sunteți spălați pe creier sa înțelegeți că e otrava?
Chiar sunteți atât de indoctrinati să credeți ce va spun mincinoșii de politicieni și presa plătită de criminalii ăștia? Chiar nu mai aveți deloc propria gândire și propria părere?
Având in vedere importanța mierii și a produselor din stup, continuăm prezentarea unor elemente mai puțin cunoscute legate de această ”alchimie” a stupului și a vieții mai puțin cunoscute a albinelor. Am preluat aceste informații de la domnul Dacian Rareș Radu
”Să vă mai spun câte ceva despre lumea albinelor…
– Știați că… în miere se găsesc enzime vii ?
– Știați că… aceste enzime în contact cu metalul mor și mierea devine din benefică toxică?
– Știați că… într-un stup se găsesc între 10 și 80.000 de albine?
– Știați că… mierea conține o substanță care ajută creierul uman să funcționeze mai bine ?
Dragobetele, Logodna păsărilor, Sântion de primăvară, Întâia şi a doua aflare a capului lui Ioan Botezătorul. Zi cu totul specială, a cărei simbolistică magică, populară şi creştină îi conferă importanţa pe care o are Crăciunul în anotimpul rece. Reţine atenţia, înainte de toate, sărbătoarea tradiţională românească a Dragobetelui, numit popular şi „cap de primăvară”, sărbătoare de peste două milenii, care face parte din fiinţa acestui popor şi din dimensiunea lui spirituală.