OGLINDA VIEŢII

 

 

Divinul este infinit!

 

 

 

 

Muzica poate îmbunătăți experiența de lectură.

 

  • Astrolog: Rodica Purniche
Rodica Purniche astrolog

Dragi cititori,

Contintinuam să postăm pe oglindavietii.ro seria previziunilor astrologice inspirate,  oferite cu generozitate de astrologul Rodica Purniche.  Vă invităm să parcurgeți alături de noi un material inspirat, complex care aduce inedite informații depre evenimentele astrologice care vor urma curând.

 Anul 2024 – evenimente astrologice

              1 ian 2024, 7h52 (+2h00GMT), București, 26E06/44N24

 

3a.Semnificația evenimentelor astrologice

Astrologia nu este un divertisment de revistă sau de radio-tv, așa cum ne-au obișnuit toate formele de presă ale zilelor noastre; nici o disciplină separată sau o afacere destul de profitabilă pentru unii; ea este o știință sacră, revelată pământenilor de către Dumnezeu, și care funcționează într-un sistem complex, ternar.

„Omul zilelor noastre este o ființă ruptă aproape în totalitate de Cosmosul în interiorul căruia există și împreună cu care se află într-un permanent schimb de energii și procese de rezonanță ocultă. Prizonier deja al metropolelor, al industriei robotizate și al unei existențe care L-a scos din centrul ei pe Dumnezeu, el nu mai percepe și nici nu-și mai definește evoluția în funcție de cele trei mari repere care sunt astronomia, astrologia și alchimia.

Astronomia este știința care inventariază, definește și cercetează spațiul fizic atât al sistemului planetar din care face parte planeta noastră, Terra, cât și al galaxiei în care acest sistem planetar este inclus. Deși există nenumărate planete, sisteme planetare și galaxii, pentru noi, cei care locuim pe Terra, sistemul planetar alcătuit din Soare, Lună, Noduri Lunare, cele 8 planete (5 tradiționale și 3 moderne) și Nakshatre (constelații mici, lunare) alcătuiesc, simbolic, „limita” fizică a spațiului în interiorul căruia ne-a fost dat de bunul Dumnezeu să existăm și să evoluăm, și căruia astronomia îi atribuie caracteristici fizice clare, observând și analizând raporturile lor de forță în cadrul complexelor fenomene ale mecanicii cerești.

În ceea ce ne privește, Luminariile (Soarele și Luna), planetele, Nakshatrele și axa Rahu-Ketu (axa Nodurilor Lunare) sunt rezonatori care asigură procesele de schimb energetic dintre sferele de forță gigantică din Macrocosmos prin care Dumnezeu hrănește sau, altfel spus, menține Creația, și ființele umane de pe Terra, aflate, viață după viață, într-un legic demers de trezire, dinamizare și desăvârșire spirituală.

În acest context, astrologia devine știința efectelor pe care energiile sistemului solar (ale componentelor lui fizice) le au asupra ființei și vieții umane și, de fapt, asupra întregii vieți de pe Terra, indiferent dacă este vorba despre tot ceea ce există în adâncuri, la suprafața sau deasupra Pământului – deci, practic, asupra tuturor regnurilor din întreg spațiul terestru. Numai din cauza faptului că omul are o viziune din ce în ce mai îngustă asupra Creației, noi limităm astrologia la ființa umană; dar ea se dovedește utilă absolut oricărei forme de viață, pe baza analogiilor și corespondențelor ce există între tot ceea ce Dumnezeu a creat.

La rândul ei, alchimia, cea de-a treia componentă a acestui complex sacru, este știința transformărilor interioare care au loc la nivelul întregii vieți vii, și îndeosebi la om, dotat cu conștiință și cu capacitatea de a conștientiza, de a alege și de a-și decide evoluția. Ca urmare a raporturilor fizice de forțe din sistemul nostru planetar, Pământul primește permanent și constant energii dumnezeiești binefăcătoare care generează – pentru ființa umană – contexte specifice de acțiune, ce determină apoi, în interiorul ei, o alchimie sacră, profund transformatoare, de la o simplă creatură valoroasă potențial dar ignorantă și inconștientă de relația ei cu Totul, la o ființă însetată de a deveni, în Eternitate, Una cu Creatorul ei, care este Dumnezeu Tatăl.

Astronomul va cunoaște întotdeauna ce se petrece Sus, deasupra capului nostru – ce forțe există acolo și ce implică ele.

Astrologul va cunoaște întotdeauna ce este posibil să se petreacă Jos, în lumea noastră pământeană, ca urmare a forțelor subtile, cerești (reflexia Voinței Dumnezeiești pentru Terra), precum și care este zestrea noastră potențială la momentul nașterii.

Alchimistul va cunoaște întotdeauna momentul în care trebuie să înceapă un anumit proces interior pentru a obține efectul transformator dorit, în funcție de aranjamentul planetelor pe Cer și de efectul lor posibil Aici, în lumea noastră.”

                                    (fragment din cartea LAGNA (forța temei natale) – Rodica Purniche, în curs de apariție)

Iată, așadar, că astrologia devine brusc un bun necesar pentru aceia care chiar doresc să știe cu ce bagaj au venit pe lume și ce anume e urgent sau important să rezolve în actuala existență. Tocmai de aceea, minimele previziuni pe care le oferim sunt mai degrabă modalități de a înțelege cum acționează energiile sferelor de forță planetară, și cum ar fi de preferat să le folosim în binele nostru.

Deoarece, în partea a 2-a a acestui articol am menționat mai ales perioadele de mișcare retrogradă aparentă a planetelor în 2024, urmează să aflăm acum de ce sunt atât de speciale aceste retrogradări, considerate de majoritatea astrologilor ca având o importanță predominant karmică. Insă ele pot fi uneori și o relativă repetenție – în sensul că, dacă nu am făcut anumite transformări sau lecții de bună-voie, când am fost susținuți, de data aceasta trebuie să le facem de nevoie, deoarece, fără ele, nu putem merge mai departe.

Pentru fiecare dintre noi și, de fapt, pentru orice astrogramă, retrogradarea este foarte importantă atunci când ea afectează o planetă natală sau un punct sensibil al temei (Ascendent, puncte arabice, puncte de mijloc, un Nod Lunar etc). ea poate fi simplă sau complexă.

Retrogradarea simplă A

De exemplu: Mercur în tranzit în Vărsător trece peste Luna natală, apoi își începe retrogradarea și revine spre poziția Lunii natale, dar NU o mai tranzitează a doua oară. Dacă Luna natală este, să zicem, la 12°23´Vărsător, Mercur, în mișcarea lui retrogradă aparentă în Vărsător, se apropie de poziția Lunii natale dar el își termină retrogradarea la 15° sau la 13°04´ sau la 12°39´, după care își reia mișcarea directă în Vărsător, depărtându-se definitiv de Luna natală.

Retrogradarea simplă A face ca, la data tranzitării planetei natale, nativul să se confrunte, mai mult sau mai puțin imprevizibil, cu un eveniment uneori chiar neașteptat. Atunci când planeta, datorită mișcării ei aparente retrograde, revine până foarte aproape de planeta natală peste care deja a trecut, nativul poate avea un recul sau un ecou, sau o anumită sensibilitate legată de evenimentul prin care a trecut de curând. Odată cu îndepărtarea planetei în tranzit de planeta natală, nativul a înțeles, sau a integrat evenimentul respectiv în viața lui, sau a găsit soluțiile necesare la el.

Retrogradarea simplă B

De exemplu: Mercur în tranzit în Vărsător se apropie de Luna natală dar, cu câteva minute sau grade înainte de a o tranzita, el intră în mișcare retrogradă aparentă, își consumă complet retrogradarea în Vărsător, redevine direct, și abia după aceea tranzitează poziția Lunii natale. Daca Luna natală este, să zicem, la 25°51´ Vărsător, iar mișcarea retrogradă aparentă a lui Mercur în Vărsător începe la 25°16´ sau la 24°02´ sau la 22°00´ Vărsător, Mercur va tranzita Luna natală abia după ce retrogradarea sa în Vărsător s-a consumat în totalitate.

Retrogradarea simplă B este mult mai ușoară, deoarece, atunci când planeta în tranzit se apropie de planeta natală dar NU o tranzitează încă, nativul este avertizat, sau anunțat sau chiar pregătit într-un fel sau altul pentru un anumit eveniment sau pentru o oarecare oportunitate. Atunci când planeta în tranzit va trece peste planeta lui natală și evenimentul va avea loc, acest eveniment nu mai este unul imprevizibil, sau unul dificil, ci unul suportabil sau chiar deja conturat.

În ambele aceste cazuri, planeta în tranzit trece peste planeta natală O SINGURĂ DATĂ. Sigur, diferențele sunt însă semnificative.

Retrogradarea complexă are loc atunci când planeta în tranzit trece peste planeta natală DE TREI ORI.

De exemplu. Mercur în tranzit în Vărsător:

            -trece peste Luna natală prima dată, după aceea, la o anumită distanță, își începe mișcarea retrogradă aparentă

            -datorită mișcării retrograde aparente, se întoarce și trece din nou peste Luna natală a doua oară

            -după care își termină retrogradarea, redevine direct și trece a treia oară peste Luna natală.

            Daca Luna natală este, să zicem, la 18°09´Vărsător, Mercur în mișcarea sa directă trece peste ea prima dată.

            La 23°16´ Vărsător intră în mișcare aparentă retrogradă, se întoarce și se deplasează retrograd în Vărsător trecând a doua oară peste Luna natală.

            La 10°49´ Vărsător își termină retrogradarea și-și reia mișcarea directă, trecând apoi a treia oară peste Luna natală.

 

Vorbim, așadar, despre trei etape ale retrogradării complexe:

-etapa de criză, creată de prima trecere a planetei în tranzit peste planeta natală, când nativul se confruntă cu un eveniment, cel mai adesea imprevizibil

-etapa de înțelegere, creată de a doua trecere a planetei în tranzit peste planeta natală, când nativul înțelege evenimentul prin care a trecut, poate chiar îl acceptă în totalitate iar, în cazul în care este nevoie de așa ceva, trage concluzii sau găsește soluțiile necesare ca să iasă din impasul sau dificultatea creat(ă) de acel eveniment

-etapa de acțiune, creată de a treia trecere a planetei în tranzit peste planeta natală, când nativul, asimilând evenimentul respectiv, folosește concluziile pe care le-a tras sau aplică soluțiile pe care le-a găsit, integrând complet acest eveniment în experiența lui de viață sau chiar vindecând anumite răni interioare.

(va urma: 3b.semnificația evenimentelor astrologice)

Astrolog Rodica Purniche

  • Autor: Colectivul de redacție

Nu condiția noastră, ci calitatea sufletului nostru ne face fericiți. - Voltaire

Dragi Cititori

Materialele postate în acest site sunt protejate prin drepturile de autor.

În prezent, în România, dreptul de autor este reglementat prin Legea nr. 8 din 1996  privind dreptul de autor și drepturile conexe, modificată și completată.

Notă: Materialele expuse pe site (cu sursele aferente), reprezintă punctul nostru de vedere. Prin expunerea acestora nu dorim să incităm la ură sau discriminare. Invităm ca fiecare cititor să își utilizeze propria percepție, intuiție și discernământ.

Vă mulțumim, vă dorim o survolare  plăcută a articolelor postate pe site!

Colectivul de redacție.

UN nou ÎNCEPUT!

alt inceput
  • Motto: “Indiferent de ce faci sau de ce visezi că poți, începe-l. Îndrăzneala are genialitate și putere și magie în ea.” Johann Wolfgang von Goethe’’

Dragi cititori, dragi cititoare,

Iată că ne aflăm la finele lunii Martie, Mărțișor, așa cum se mai numește în dulcele grai românesc. Este un nou ÎNCEPUT, primăvara a intrat in drepturi depline, după exaltarea adusă de farmecul marțișoarelor, și după cele nouă zile ale Babelor, sau cojoacele babei Dochia, cum se mai numesc în unele zone ale țării.  Acum după echinocțiul de primăvară zilele se măresc, nopțile scad până la mijlocul lunii iunie, când sărbătorim cea mai lungă zi a anului urmată de un nou ciclu al zilelor din ce în ce mai scurte, și a nopților lungi....

  • Autor: Colectivul de redacție

Substantele minerale

substante minerale
  • Info: Tehnician Nutritionist Gr. 3+ Daniela Anitescu
  • Bibliografie: “Alimentatia omului sanatos si bolnav” Autori: Georgeta Vasilachi, Ana Vasilachi - Editura Arc - Chisinau. Difuzare “Allas Trading srl –Brasov

Participă la structura celulelor, intrând  în constituţia unor vitamine, enzime, hormoni, au rol catalizator şi regleaza echilibrul acido-bazic. Ele sunt prezente în organism într-o concentraţie mai mică sau mai mare; conform acestei concentraţii se împart în macroelemente(calciu, magneziu, potasiu, clor, sulf, fier, fosfor, sodiu) şi microelemente(zinc, crom, iod, fluor, mangan). Cele mai importante sunt:

  • Autor: Victory Gladys

Magia Nașterii Domnului, speranța mântuirii! Legende și semnificații

craciun

Magia Nașterii Domnului, speranța  mântuirii!  Legende și semnificații

Dragi cititori,

Întreaga creștinătate este marcată de două evenimente majore: Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos sărbătorită în luna decembrie în preajma solstițiului de iarnă și cea de-a doua este martiriul Său, urmat de miracolul  Învierii și promisiunea întoarcerii Sale.  Acest anotimp este unul al bucuriei, al sărbătorii luminii împotriva întunericului, al speranței împotriva deznădejdii.

Din păcate acest miracol a fost năpădit de de tot felul de afaceri cu moși și reni, elfi și alte ființe, tocmai în ideea de a face cât mai insignifiantă această naștere dumnezeiască!  Dar.....cât s-ar strădui, nu o să poată NICIODATĂ înlocui MIRACOLUL NAȘTERII cu grotescul! Iisus Hristos este prea măreț pentru a fi vreodată marginalizat  de altceva.

Am selectat și câteva link-uri care ne aduc o perspectivă inedită și despre cei trei Magi, martorii de taină care au fost martorii nașterii lui Iisus. De asemeni o poezie simplă, dar încărcată cu profunde semnificații care este accesibilă oricui.

Vă dorim Craciun minunat, plin de celeste binecuvântări!

  • Autor: Colectivul de redacție

Copyright © 2023 Oglinda Vietii. Toate drepturile rezervate.
Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Read more
Functional
Cookies functional
Sesiune
Vizita
Accept
Decline