OGLINDA VIEŢII

 

 

Divinul este infinit!

 

 

 

 

Muzica poate îmbunătăți experiența de lectură.

 

  • Astrolog: Rodica Purniche
previziuni 2024

Dragi cititori,

Contintinuam să postăm pe oglindavietii.ro seria previziunilor astrologice inspirate, oferite cu generozitate de astrologul Rodica Purniche. Vă invităm să parcurgeți alături de noi un material inspirat, complex care aduce inedite informații depre evenimentele astrologice care vor urma curând.

Rodica este  și autoarea mai multor cărți inspirate  în acest domeniu, ultima fiind dedicată copiilor. Titlu: Astrologia copiilor Autor: Rodica Purniche Eseu ISBN 978-606-996-982-3

WWW.EPUBLISHERS.INFO S.R.L. (Astrologia copiilor. Eseu - Autor: Rodica Purniche)

Punctul de vedere expus de Rodica Purniche în aceste articole este original și sunt sigură că va aduce o nouă viziune cititorilor. 

Anul 2024 – evenimente astrologice

              1 ian 2024, 7h52 (+2h00GMT), București, 26E06/44N24

 

3b.Semnificația evenimentelor astrologice

Puțini ani încep în condițiile dinamismului astral specific lui 2024. Și asta deoarece în intervalul 28 decembrie 2023 – 3 ianuarie 2024, acolo, Sus, pe Cer, au loc mai multe momente speciale, despre care am vorbit în partea a 2-a a acestui articol, dar asupra cărora revenim, pentru a le înțelege semnificația.

Ca de obicei însă, pentru a înțelege semnificația dinamismului astral, avem nevoie de puțină teorie, special pentru a realiza că astrologia nu este o ghicitorie, ci posibilitatea de a ne corecta sau chiar îmbunătăți destinul. Tocmai de aceea se și spune că un om corect informat face câți 5 ignoranți.

Înainte de a afla ce an vom traversa, mai avem nevoie de o informație.

În astrologia indiană care este o astrologie siderală, o hartă astrală nu apare niciodată singură. Ea este întotdeauna însoțită de încă o hartă, pe care o numim hartă divizională. Dacă harta întocmită pentru o persoană sau pentru un eveniment poartă numele de D1, harta divizională care o însoțește poartă numele de hartă divizională 9 sau D9/HD9, fiind dedusă din cea inițială printr-o foarte simplă metodă de calcul bazată pe cifra 9. Dacă D1 arată potențialul care ne-a fost dat de Dumnezeu pentru anul 2024, D9/HD9 ne arată cum folosim acest potențial, sau cine va fi răspunzător de situațiile/faptele indicate de D1.

Prezentăm mai jos aceste două hărți pentru dimineața Anului Nou. Ca să nu aglomerăm pe aceeași hartă și informația teoretică și cea practică, postăm mai întâi o hartă pasivă, din care să înțelegeți cum sunt numerotate constelațiile și Casele în sistem indian.

Pești

C12

Berbec

C1

Taur

C2

Gemeni

C3

Vărsător

C11

 

 

 

Rac

C4

Capricorn

C10

Leu

C5

Săgetător

C9

Scorpion

C8

Balanță

C7

Fecioară

C6

Această ordine va rămâne mereu fixă, indiferent pe ce constelație se va afla Lagna (sau Ascendentul în astrologia occidentală). De exemplu, pentru dimineața Anului Nou, această hartă va arăta astfel:

Pești

C4

Berbec

C5

Taur

C6

Gemeni

C7

Vărsător

C3

 

1.01.2024, 7h52 (+2h00GMT)

26E06/44N24

LAGNA/AS pe Săgetător

Rac

C8

Capricorn

C2

Leu

C9

Săgetător

C1

Scorpion

C12

Balanță

C11

Fecioară

C10

După această puțină dar necesară introducere teoretică, putem acum întocmi cele două hărți de care avem nevoie. Mai jos, în stânga este D1, iar în dreapta D9, cu Lagna și planetele repoziționate conform metodei de calcul menționate mai sus. Deci D1 este ceea ce ne-a dat bunul Dumnezeu pentru anul 2024, iar D9 este ceea ce vom folosi noi, după puterile noastre, și în conformitate cu limitările karmice și/sau lecțiile de viață pe care le avem de făcut aici, în România.

 

Rahu (r)

26º40

 

Jupiter11º23

 

 

 

 

Rahu (r)

Mercur (r)

 

Marte

 

 

 

Saturn9º04

 

D1

1.01.2024, 7h52 (+2h00GMT)

26E06/44N24

Lagna/C1

pe Săgetător

 

 

 

D9

1.01.2024, 7h52 (+2h00GMT)

26E06/44N24

Lagna/C1 pe Leu

 

Jupiter

 

 

 

 

Lună14º41

 

Lagna

Soare

Lună

Lg 14º46

Marte3º17

Soare16º05

Venus8º43

Mercur(r) 28º03

 

 

Ketu (r)

26º40

 

 

Saturn

 

 

 

Ve

Ke (r)

 *În dimineața zilei de 31 decembrie 2023, Jupiter își încheie mișcarea retrogradă aparentă în costelația Berbec. Își va relua mișcarea directă în după-amiaza zilei de 2 ianuarie 2024, după un interval de aproximativ două zile și jumătate de staționare: din 31.12.2023, 4h58 (+2h00GMT), 26E06/44N24, până în 2.01.2024, 14h03 (+2h00GMT), 26E06/44N24.

La momentul Anului Nou, Jupiter, semnificatorul natural al copiilor, este staționar. El se află, în D1, harta întocmită pentru răsăritul zilei de 1.01.2024, București, în Casa a 5-a și în Berbec. Fiind semnificatorul natural al copiilor, prezența lui în Casa a 5-a, care este Casa copiilor, nu este deloc bună, indicând faptul că, în 2024, pot exista probleme mari cu copiii sau din cauza lor. Deoarece Jupiter este și guvernatorul lui Rahu (Nodul Nord al Lunii aflat în Pești), deducem că multă karmă se va descărca prin copii. Staționarea lui Jupiter poate fi parțial bună, în sensul că pericolele care îi pasc sau scadența karmică ce va acționa prin intermediul sau din cauza lor pot veni mai lent; dar, totodată, aceste pericole pot fi de lungă durată, cu atât mai mult cu cât Jupiter este sub aspectul direct al lui Saturn. Ca semnificator temporal al mamei și al reședinței/țării natale, Jupiter staționar atrage atenția că mamele pot avea reacții lente sau pot lua decizii nu neapărat bune pentru copii, chiar și atunci când vor suferi din cauza lor. De aceea, trebuie să gândească de două sau chiar de trei ori înainte de a hotărî ceva pentru ei sau cu ei, deoarece fie le pot face rău propriilor lor copii, fie pot suferi ele chiar foarte mult pentru deciziile luate. În ce privește chestiunea locuințelor, staționarea lui Jupiter poate fi și se data aceasta parțial bună, în sensul că deciziile referitoare la proprietăți și imobile nu vor avea o rezolvare rapidă, fiind cumva, încă, în favoarea oamenilor. Dar același aspect dificil al lui Saturn asupra lui Jupiter ne pune în gardă asupra acestei dureroase probleme, bunurile noastre de orice fel și posesiunile materiale fiind cumva amenințate. Probabil că aceste bunuri nu vor mai putea fi transferate asupra copiilor (ei nu le vor mai moșteni).

În D9 Jupiter are o poziție și mai dificlă – el se află în Rac (locul exaltării sale) și în Casa a 12-a (Casa pierderilor). Regula este aceasta: o planetă în exaltare distruge locul său de Mulatrikona (locul în care ea dă cele mai bune rezultate). Acest loc, pentru Jupiter, este a doua jumătate a Săgetătorului care, în D9, este Casa a 5-a (deci Casa copiilor). Suntem, astfel, încă o dată avertizați cu privire la copii, cu atât mai mult cu cât și Lagna pentru D9 este pe Leu (constelație în analogie cu Casa copiilor, fiind Casa a 5-a în Zodiacul pasiv, considerat de la Berbec la Pești). În calitate de semnificator al mamei, Jupiter ne avertizează o dată și încă o dată asupra rolului major, imens, pe care mamele îl au în 2024 pentru copiii lor.

Dacă, în D1, Jupiter susține creativitatea, bucuria de a descoperi și de a învăța, călătoriile de orice fel, în D9, prezența lui în Casa a 12-a, Casă a spiritualității prin definiție, el reprezintă urgența de a introduce în ecuația existenței noastre factorul spiritual, evoluția spirituală conștientă și conștient asumată, deoarece fiecare spirit național se bazează pe credința care l-a hrănit și care l-a adus până în acest mileniu. Aspectul extrem de dificil al lui Saturn asupra lui Jupiter în D1 (aspectul de 3), precum și aspectul la fel de dificil al lui Jupiter asupra lui Saturn în D9 (aspectul de 6/8) este un fel de ultimatum: „nihil sine Deo” (nimic fără Dumnezeu). În absența lui Dumnezeu drept centru al vieții noastre, copiii vor crește ca niște păgâni, oamenii vor sfârși într-o ignoranță gravă, călăuzele spirituale vor fi eliminate din viața Cetății, iar lăcomia, atașamentul, conservatorismul și larvaritatea socială vor invada acest sfârșit de Kali Yuga (era întunericului spiritual).

La momentul Anului Nou Jupiter se află în Nakshatra Ashwini, sfertul 4 (10º00-13º20 Berbec), în analogie cu constelația Rac. Este o Nakshatră guvernată de Ketu, și reprezentată de gemenii Ashwini, fiii Soarelui și medicii zeilor. Staționarea lui Jupiter aici are o foarte mare legătură cu revigorarea tradițiiilor românești, cu prețuirea spiritului național și, mai ales, cu valorificarea terapiilor naturiste și alternative, accentuând necesitatea de a acorda o atenție mult mai mare sănătății în esența ei tradițională.

Din 3 februarie până în 16 aprilie Jupiter va tranzita Nakshatra Bharani (13º20-26º40 Berbec), guvernată de Venus și de Yama, zeul dharmei dar și al morții. Deși Jupiter și Venus sunt benefici, ei nu sunt deloc prieteni. Este o perioadă dificilă pentru orice formă de parteneriat, deoarece ambele părți pot fi îndreptățite să-și susțină opinia, dar nici una dintre ele nu va fi dispusă să lase de la sine pentru a se ajunge la o înțelegere. Deoarece această Nakshatra atrage atenția asupra faptului că mamele se pot comporta mai degrabă ca niște mame vitrege pentru copiii lor, este de preferat ca deciziile importante pentru ei să fie lăsate la o parte în această perioadă, întrucât ele pot lua decizii pripite, chiar proaste, din diferite motive, mai ales din lipsă de informații corecte sau de documentare. Nakshatra mai poartă numele de „steaua constrângerii”, iar energia ei este energia necesară eliminării vieții din trup, astfel încât sufletul să se mute în lumile superioare.

Din 16 aprilie până în 1 mai Jupter se află în Nakshatra Krittika, tranzitând, până la intrarea în constelația Taur, primul ei sfert, în analogie cu constelația Săgetător. Cumva, Jupiter va fi cam ca la el acasă, cu atât mai mult cu cât Berbecul este guvernat de prietenul său, Marte, iar Nakshatra de prietenul său, Soarele. Cum toate aceste trei planete sunt cunoscute în astrologia indiană ca fiind planete care au ego, în acest interval egourile noastre pot avea manifestări chiar exacerbate, așa că autocontrolul și raportarea permanentă la Dumnezeu și la învățăturile sacre pline de înțelepciune ne sunt foarte necesare. Krittika mai este numită și „steaua de Foc”, energia ei fiind cea a purificării de orice fel. Ar fi de preferat ca, pentru binele acestei țări, conducătorii să ia decizii înțelepte și de bun-simț, greșelile lor putând fi ulterior pedepsite prin diferite tipuri de Foc. Este, totodată, un interval foarte dificil pentru religie și spiritualitate, deoarece se pot face compormisuri majore sau se poate ajunge la forme profunde de sacrificii sau de suferințe care să apere adevăruri dumnezeiești. Și Soarele, și Jupiter reprezintă, din această perspectivă, conducători și lideri. Marte este energia care îi susține. Orgoliul de a stăpâni și tirania de a domina pot fi extrem de intense la toate categoriile de șefi dar, mai ales, la nivelurile cele mai înalte ale societății.

Desigur, aspectele bune nu vor lipsi, dar ele, deocamdată, sunt ocultate. Se pot naște copii-minune, se pot realiza oriunde în această țară frății spirituale, pot apărea vindecători de calitate și se pot produce vindecări miraculoase, cum, de asemenea, se pot crea oportunități pentru progrese de orice fel ce se vor manifesta, însă, ani de zile mai târziu. Dar nu acestea vor fi în prim-planul atenției noastre.

De altfel, despre Jupiter vom mai vorbi după ce el își va încheia tranzitul prin Berbec. Semnificația majoră pe care ne-o oferă de Anul Nou este aceea că vom aveam un an în care se va cheltui enorm (prezența sa în Taur din 1 mai 2024) pentru sănătate (prezența lui în Nakshatra Ashwini) și că va trebui să fim atenți în toate felurile posibile la copii (prezența sa în Casa a 5-a a hărții, în calitate de stăpân al lui Lagna/ascendentului).

*În dimineața zilei de 1 ianuarie 2024, Rahu (nodul Nord al Lunii) părăsește spațiul Gandanta dintre constelațiile Berbec și Pești, încheind astfel perioada foarte lungă în care am terminat toți, la nivel planetar, un ciclu karmic, spre a începe un altul, nou, de 18 ani și jumătate. Un astfel de ciclu karmic are trei etape de aproximativ 6 ani și 2 luni fiecare, despărțite de trecerea lui Rahu și prin celelalte două spații Gandanta, Săgetător-Scorpion și Leu-Rac. Astfel...

Prima etapă, ianuarie 2023 – noiembrie 2029, care înseamnă tranzitul lui Rahu prin constelațiile Pești, Vărsător, Capricorn și Săgetător, va aduce pentru întreaga omenire lecții corespunzătoare greșelilor sau faptelor bune din vieți anterioare, pe care suntem capabili să le facem. Este etapa, ca să spunem așa, echivalentă cu trecutul, cu acel trecut în care faptele noastre au implicat folosirea greșită a energiei lui Rahu.

A doua etapă, martie 2030 – ianuarie 2036, care înseamnă tranzitul lui Rahu prin constelațiile Scorpion, Balanță, Fecioară și Leu, va avea în vedere felul în care ne raportăm la oameni și evenimente cotidiene. Este etapa, ca să spunem așa, echivalentă cu prezentul, în care contează foarte mult să facem fapte corecte, bune, benefice, pentru a evita să ne încărcăm din nou, pentru viețile viitoare, cu o nouă karmă în care Rahu să fie important, ca urmare a folosirii, din nou greșite, a energiei sale.

A treia etapă, mai 2036 – martie 2042, care înseamnă tranzitul lui Rahu prin constelațiile Rac, Gemeni, Taur și Berbec, va fi etapa, ca să spunem așa, echivalentă cu viitorul. Tot ceea ce vom dobândi, bun sau rău, și care se va structura în aura noastră, ori în structura noastră mentală, din punctul de vedere al energiei lui Rahu, în acești ani, vom lua cu noi nu doar în viața imedian următoare, ci chiar și în următorul ciclu karmic de 18,5 ani, care va începe din august 2042.

(va urma: 3c.semnificația evenimentelor astrologice)

Astrolog Rodica Purniche

  • Autor: Colectivul de redacție

Nu condiția noastră, ci calitatea sufletului nostru ne face fericiți. - Voltaire

Dragi Cititori

Materialele postate în acest site sunt protejate prin drepturile de autor.

În prezent, în România, dreptul de autor este reglementat prin Legea nr. 8 din 1996  privind dreptul de autor și drepturile conexe, modificată și completată.

Notă: Materialele expuse pe site (cu sursele aferente), reprezintă punctul nostru de vedere. Prin expunerea acestora nu dorim să incităm la ură sau discriminare. Invităm ca fiecare cititor să își utilizeze propria percepție, intuiție și discernământ.

Vă mulțumim, vă dorim o survolare  plăcută a articolelor postate pe site!

Colectivul de redacție.

Goana după vrăjitoare.....victoria neașteptată!

Goana după vrăjitoare.....victoria neașteptată!

Dragi cititori,

De ani de zile asistăm la propaganda nebună, abjectă, împotriva spiritualității, a Adevărului, a valorilor autentice, a încriminării ființelor umane care se opun acestui tăvălug al irealului și non valorii.  De ceva vreme ne-a parvenit o informație care a fost trecută, ca multe altele de altfel, pe ușa din dos de presă. Ce să ne mai mire, ea joacă după cum sunt interesele, iar verticalitatea și imparțialitatea au ajuns de legendă pentru marea majoritate a ziariștilor. Știm cu toții propaganda nebună, abjectă împotriva profesorului de yoga Gregorian Bivolaru, demonizarea sa cu orice preț și transformarea sa în inamicul numărul unu ani de-a rândul.....Asta pentru că s-a opus sistematic și perseverent implementării tehnologiilor distructive, demascării ”elitelor”  care controlează umanitatea și o împing spre pierzanie, fiind autorul a  zeci de lucrări în care prezintă  efectele nocive, letale, ale aditivilor omniprezenți în aproape orice și care îmbolnăvește și omoară lent, dar sigur, milioane de ființe umane, prezența chemtrails-uri (dârele morții),  pericolul  major ascuns în ”inofensivele” vaccinuri,  alături de alte aspecte extrem de incomode pentru ”elite”!

  • Autor: Colectivul de redacție

Globalizarea forțată, un mod de a domina lumea?

globalizare fortata
  • Citat: ”Pentru orice realizare, primul pas este curajul.” | Johann W. Goethe

Noi,  poporul român, trăim de milenii în frumoasa și unica noastră țară, în spațiul nostru bine stabilit de granițe și unitate lingvistică, spirituală, culturală, cât și alături de alte popoare, națiuni, alcătuind un mozaic multietnic, multicultural și fascinant prin diversitatea sa! Planeta albastră este casa noastră, a tuturor, dăruind fiecăruia locul în care fiecare ființă umană își gasește locul și menirea în poporul, neamul, care sunt  cele mai indicate și necesare pentru evoluția sa pe multiple planuri.

  • Autor: Victory Gladys

Porția de umor

umor

  • Autor: Victory Gladys
Copyright © 2023 Oglinda Vietii. Toate drepturile rezervate.
Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Read more
Functional
Cookies functional
Sesiune
Vizita
Accept
Decline