Întotdeauna există o cale de a ne îndrepta! Primul pas este să devenim conștienți de faptul că greșim și pășim pe o cale strâmbă. După acest fundamental pas, această ”trezire” ne va conduce treptat, cu eforturi adecvate și încununate de succes spre calea luminoasă a îndreptării.
Nu condiția noastră, ci calitatea sufletului nostru ne face fericiți. - Voltaire
Dragi Cititori
Materialele postate în acest site sunt protejate prin drepturile de autor.
În prezent, în România, dreptul de autor este reglementat prin Legea nr. 8 din 1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, modificată și completată.
Notă: Materialele expuse pe site (cu sursele aferente), reprezintă punctul nostru de vedere. Prin expunerea acestora nu dorim să incităm la ură sau discriminare. Invităm ca fiecare cititor să își utilizeze propria percepție, intuiție și discernământ.
Vă mulțumim, vă dorim o survolare plăcută a articolelor postate pe site!
Motto: ”Datoria oamenilor prudenți este să prevadă greutățile înainte de ivirea lor și să le împiedice să apară, iar datoria celor curajoși este ca, atunci când greutățile se ivesc, să le înfrunte.” - Pittacos din Mytilene
În materialul anterior am scris despre frică, încercând să descriu, prin prisma propriei viziuni, aceste mecanisme insidioase ale ei care ne cuprind ființa, ne umbresc conștiința și ne fac să nu mai fim noi înșine. Dar, cum se spune, „fiecare boală își are leacul”, evident, opusul fricii este CURAJUL! Astfel, încercând să definesc curajul, am analizat viața de zi cu zi a oamenilor și am ajuns la concluzia că fiecare dintre noi avem avem în ADN acest curaj: ne naștem plini de curaj și avem în general o viață curajoasă, plină de neprevăzut și asumare, chiar dacă nu suntem pe deplin conștienți de aceasta. Toți suntem, într-un fel sau altul, niște eroi anonimi în viața de zi cu zi… Astfel, în fiecare dimineață ne trezim și ne avântăm în vâltoarea unei noi zile care potențial ne poate aduce și tensiuni, frustrari, situații neplăcute, accidente, sau pentru unii chiar moartea… Cu toate acestea ne avântăm curajoși în provocarea fiecărei dimineți, chiar dacă pentru unii păsările prevestitoare de rău iși fâlfâie aripile cernite deasupra capului. Știm, intuim aceasta, dar plini de curaj ignorăm semnele și ne asumăm provocarea zilei și de cele mai multe ori, în fața curajului nostru impetuos, pasările cernite se îndepărtează spre alte zări, deoarece curajul și asumarea noastră le-au împiedicat să-și facă cuib în părul nostru.
În 1956, filozoful evreu german Günther Anders a scris această reflecție, nu știm dacă a fost premonitorie sau programatică:
„Pentru a înăbuși orice revoltă în avans, este important să nu o faceți violent. Metodele arhaice precum cea a lui Hitler sunt în mod clar depășite. Este suficient să creați o condiționare colectivă atât de puternică încât însăși ideea de revoltă să nu existe. vor veni și mai multe. pentru mintea oamenilor. Ideal ar fi formarea indivizilor de la naștere prin limitarea aptitudinilor lor biologice înnăscute…
Spiritualitatea profundă a românilor, a oamenilor de la sate, unde este încă starea de smerenie și credință în Dumnezeu se păstreză atât de pur, făcând deseori miracole este și rămâne o taină. Iată în continuare un scurt video în care un monah relatează un fapt real; darurile lui Dumnezeu deseori se maifestă neașteptat și surprinzător.