OGLINDA VIEŢII

 

 

Divinul este infinit!

 

 

 

 

Muzica poate îmbunătăți experiența de lectură.

 

  • Astrolog: Rodica Purniche
intrarea soarelui in rac

Solstițiul de vară și intrarea Soarelui în Rac

Aceste două evenimente care, pentru astrologia tropicală – astrologie care nu mai are de multe secole legătură cu astronomia fiind, tocmai de aceea, o astrologie neștiințifică – au loc la aceeași dată (19/20/21 martie), pentru astrologia siderală – astrologie care ține cont de astronomie fiind, tocmai de aceea, o astrologie științifică – au loc la date diferite.

De altfel, la origine, astrologia tropicală a fost tot siderală, numele de „tropical” indicând acel sector al astrologiei care se ocupa de cursa Soarelui prin brâul zodiacal, momentele ei importante fiind acelea în care Soarele atingea tropicele (tropicul Racului și tropicul Capricornului).

Cum a ajuns acest sector astrologic să fie astrologia occidentală a zilelor noastre, nu reprezintă subiectul articolului de față. Cert este că, în preajma existenței lui Iisus, echinocțiul  de primăvară și intrarea Soarelui în Rac erau concomitente, și probabil că ele au continuat să fie așa pentru câteva secole în plus după anul 0.

Cam prin secolele al IV-lea sau al V-lea cele două evenimente încep să se separe tot mai mult, datorită fenomenului cunoscut sub numele de „precesia solstițiilor și echinocțiilor” – fenomen pe care fiecare astrolog adevărat trebuie să-l știe și care, de asemenea, nu face nici el subiectul nostru acum. Totuși, spre lămurirea cititorului, ne mulțumim a spune că Soarele nostru este o stea care se deplasează retrograd printre constelațiile Căii Lactee, și, din acest motiv, și punctul vernal (sau echinocțiul de primăvară) retrogradează continuu. Astfel, la fiecare aproximativ 2160 de ani Soarele intră într-o nouă constelație, care conferă și numele acelei ere terestre. Și, după fiecare mare an galactic (25920 ani tereștri) el revine (și, odată cu el, și punctul vernal) în Constelația Berbec.

În momentul de față noi suntem, astronomic vorbind, în Era Peștilor, deoarece punctul vernal se află în această constelație. Soarele, la momentul echinocțiului de primăvară, este aproximativ la gradul 5 din Constelația Pești, urmând a intra (și odată cu el și punctul vernal) în Constelația Vărsător în aproximativ 300-400 de ani.

În preajma venirii lui Iisus punctul vernal s-a aflat la aproximativ 00 grade Berbec, după care a intrat în Constelația Pești. Lucrul acesta a fost foarte clar consemnat, de exemplu, în Zodiacul Baltic, așa cum reiese din imaginea de mai jos, și din care reiese foarte clar că Zodiacul începea, pentru ei, cu Constelația Pești; ceea ce arată că acei astrologi cunoșteau foarte bine unde se afla punctul vernal la momentul echinocțiului de primăvară:

Zodiacul Baltic

La data la care au avut loc marile tulburări religioase din Egipt, punctul vernal s-a aflat la aproximativ 00 grade Taur, intrând după aceea în Constelația Berbec.

La data la care au avut loc evenimentele din marea epopee indiană Mahabharata punctul vernal s-a aflat undeva între Gemeni și Taur, iar la data la care au avut loc evenimentele din marea epopee indiană Ramayana punctul vernal s-a aflat probabil la granița dintre Constelația Rac și Constelația Gemeni. De exemplu, stelele fixe importante ale constelaţiei, Castor şi Pollux (Alpha şi Beta Geminorum) la aproximativ 6000 în.Ch., marcau punctul vernal.

Civilizația atlantă se pare că a cunoscut perioada ei de maximă înflorire când Soarele a tranzitat Constelația Leu, iar despre civilizația lemuriană se spune că ar fi cunoscut maxima ei decădere finalizată cu scufundarea continentului Mu atunci când/după ce punctul vernal s-ar fi mutat din Constelația Leu în Constelația Rac.

Exemplele ar putea continua, dar nici ele nu sunt subiectul prezentului articol.

Subiectul care ne interesează este extrem de simplu, și anume, faptul că, în zilele noastre, solstițiul de vară și intrarea Soarelui în Constelația Rac sunt două momente total diferite.

Retrogradarea punctului vernal odată cu mersul retrograd al Soarelui face să retrogradeze și celelalte momente importante din cursa Soarelui, și anume, echinocțiul de toamnă și cele două solstiții – cel de vară și cel de iarnă.

Solstițiul de vară are loc în 20/21 iunie din punct de vedere sideral, în vreme ce intrarea Soarelui în Rac are loc în preajma datei de 15 iulie; fenomenele de mecanică cerească pot face ca aceste date, în care Soarele schimbă constelațiile, să alunece ușor fie înainte de, fie după zilele de 15 ale fiecărei luni.

În 2023, momentul de intrare a Soarelui în constelația Rac, și cunoscut în astrologia indiană (care este o astrologie siderală de la începuturile ei și până astăzi) sub numele de Karka Sankranti – are loc în data de 17 iulie, la 2h36 (+3h00GMT) ora României.

În astrologie, Soarele are o importanță spirituală cu totul deosebită și extrem de complexă.

În primul rând, el este dătătorul de conștiință. Deoarece între astrologia tropicală (care nu ține cont de poziția corectă a planetelor pe Cer, indicată de observatoarele astronomice) și astrologia siderală (care ține cont de poziția corectă a planetelor pe Cer, indicată de observatoarele astronomice) este o diferență de 25 de grade (astrologia siderală fiind… în urma astrologiei tropicale cu 25 de grade pentru secolul XXI), vă dați seama ce erori mari există în a spune unui nativ ce tip de conștiință are el cu adevărat. De exemplu, o persoană considerată de astrologia tropicală ca fiind născută în data de 12 septembrie ca nativ Fecioară (deci cu Soarele în Fecioară), este, în realitate, un nativ cu Soarele în Leu. Ori, între tipul de conștiință specific Constelației Leu și tipul de conștiință specific Constelației Fecioară nu vom putea trage niciodată semnul de egalitate, și din start pornim o analiză astrologică cel puțin parțial greșită. Deci persoana respectivă va fi pusă în rezonanță cu un model greșit al momentului nașterii ei terestre.

În al doilea rând, Soarele reprezintă Sinele revelat. Locul pe care îl ocupă într-o temă natală în constelație și Casă arată ce anume îl ajută cel mai mult pe nativ să-și reveleze Sinele Nemuritor Atman.

În al treilea rând, Soarele este considerat ca aparținând planetelor care au ego. Locul pe care el îl ocupă într-o temă natală, în constelație și Casă, arată cu ce tip de ego ne-am născut în actuala încarnare, ce anume îl poate amplifica dar, totodată, și ce anume îl poate diminua sau prin ce tip de conștiință îl putem transcende.

Sigur, semnificația Soarelui nu se oprește doar la atât. Am menționat mai sus că Soarele are o simbolistică extrem de complexă. Dar, dacă ne-am rezuma numai la atât, și am lua în considerație importanța legăturii dintre astronomie și astrologie, putem deduce câte erori decurg din separarea celor două. Dacă reușim să înțelegem acest aspect, nu mai putem rămâne indiferenți în fața situației prezente. Este o reală performanță dacă reușim să înțelegem (și mai ales SĂ ACCEPTĂM) măcar atât: că, în zilele noastre, solstițiul de vară și intrarea Soarelui în Rac reprezintă două momente astronomice care au loc la date complet diferite.

  • Autor: Colectivul de redacție

Nu condiția noastră, ci calitatea sufletului nostru ne face fericiți. - Voltaire

Dragi Cititori

Materialele postate în acest site sunt protejate prin drepturile de autor.

În prezent, în România, dreptul de autor este reglementat prin Legea nr. 8 din 1996  privind dreptul de autor și drepturile conexe, modificată și completată.

Notă: Materialele expuse pe site (cu sursele aferente), reprezintă punctul nostru de vedere. Prin expunerea acestora nu dorim să incităm la ură sau discriminare. Invităm ca fiecare cititor să își utilizeze propria percepție, intuiție și discernământ.

Vă mulțumim, vă dorim o survolare  plăcută a articolelor postate pe site!

Colectivul de redacție.

Șerpii Maicii Domnului au apărut și anul acesta în Kefalonia: Cronica unui miracol

maica domnului

https://presaortodoxa.ro/2021/08/13/serpii-maicii-domnului-au-aparut-si-anul-acesta-in-kefalonia-cronica-unui-miracol/

  • Autor: Victory Gladys

Compatibilități alimentare

alimente compatibile
  • Info: Tehnician nutritionist gr.3+ Anitescu Daniela

Colaboratoarea noastră nutriționist ne va introduce pe parcursul următoarelor săptămâni într-un capitol de bază al alimentației corecte, cel al compatibilităților alimentare. Victory Gladys

COMPATIBILITĂŢI ALIMENTARE 

”Motto: “ Combinarea corectă a alimentelor-garanţia unei sănătăţi de fier”

Alcătuirea unui meniu trebuie să ţină cont în mod expres de combinarea corecta a alimentelor, această combinare având un rol imens în menţinerea sănătăţii şi a refacerii după diverse afecţiuni. Iată ce spune dr. Mariana Sava specialist în medicina alternativă AYURVEDA5: “ Alimentele pe care le consumăm pot amplifica, diminua sau chiar anula efectele altor terapii(chiar influenţa vindecatoare a plantelor medicinale). Pe de altă parte, o dieta incorectă poate fi unul dintre principalii factori cauzatori de boală. Ştiinţa străveche AYURVEDA ajută fiecare fiinţă umană să descopere care este regimul alimentar cel mai adecvat, precum şi tot ce este necesar din acest punct de vedere, pentru a preveni sau trata eventualele dezechilibre.

  • Autor: Victory Gladys

Magia dansurilor românești - intermediari între sacru și profan - continuare

dansuri romanesti
  • Info: De către Petruța Pop | Publicat: august 8, 2011

Purtata fetelor de la Căpâlna

Dintre Purtatele de fete de pe Valea Târnavelor, cel mai spectaculos şi emoţionant dans este cel al fetelor de la Căpâlna. Ovidiu Bârlea în „Eseu asupra dansului popular românesc” include acest dans în clasa „jocului de grup alcătuit numai din fete”, citându-l pe folcloristul Ilarion Cocişiu, care întâlneşte acest dans în fostul judeţ Târnava Mare, între cele două războaie mondiale.O mărturie din 1789 atestă şi pe Valea Mureşului, în apropierea Orăştiei, acest dans. Într-o carte de poezii ungureşti, tipărită în 1789, Abraham Barcsay, vorbind de copilăria printre românii din această zonă, îşi aminteşte cu nostalgic de Bătuta fetelor române, care trebuie să fie similară cu cel cunoscut azi sub acelaşi nume.

  • Autor: Victory Gladys

Copyright © 2023 Oglinda Vietii. Toate drepturile rezervate.
Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Read more
Functional
Cookies functional
Sesiune
Vizita
Accept
Decline