OGLINDA VIEŢII

 

 

Divinul este infinit!

 

 

 

 

Muzica poate îmbunătăți experiența de lectură.

 

  • Info: Tehnician nutriționist gr3+ Daniela Anițescu
bautura calda

Dragi cititori,

Dintre cele patru anotimpuri, iarna este cel care ne predispune cel mai mult la reverie și deseori către interiorizare și introspecție. Ce poate fi mai fermecător decât o seară petrecută în fața șemineului cu o ceașcă de ceai delicios și mai ales foarte sănătos? Astfel prin bunăvoința colaboratoarei noastre nutriționist vă punem la dispoziție în următorele săptămâni o serie de rețete de băuturi calde, savuroase care pot ameliora considerabil diverse suferințe.

Traducerea rețetei:

A-ți încercat acest ceai?

Acesta este ananas și ceai verde cu ghimbir grozav pentru slăbire, deasemeni  o sursă bună de vitamina B, antioxidanți și bromelaină (substanță activă care se găsește in ananas fiind o puternică enzimă digestivă).  Eficient pentru ușurarea durerilor de închieturi și a inflamațiilor,  un remediu natural făcut în casă,  pentru diabet și artrită.

Mod de preparare:

Într-un vas (poate fi de sticlă termorezistentă) se pun o jumătate ceașcă de anans crud, tăiat felii, ceai verde (1-2 pliculețe), o jumătate de lingură de turmeric, 1 lingură de ghimbir (poate fi pudră sau crud, dat pe răzătoare), un baton de scorțișoară. Peste toate acestea se adaugă apă fierbinte. După infuzare se recomandă să fie băută o cană zilnic, până vom observa beneficiile. Noi sugerăm să fie adăugata și zeama de la o jumătate de lămâie când s-a răcit. Astfel i se va mări considerabil conținutul de vitamina C.  

  • Autor: Colectivul de redacție

"Sănătatea este adevărata bogăție, nu bucățile de aur și argint!” - Mahatma Gandhi

Dragi Cititori

Materialele postate în acest site sunt protejate prin drepturile de autor.

În prezent, în România, dreptul de autor este reglementat prin Legea nr. 8 din 1996  privind dreptul de autor și drepturile conexe, modificată și completată.

Notă: Materialele expuse pe site (cu sursele aferente), reprezintă punctul nostru de vedere. Prin expunerea acestora nu dorim să incităm la ură sau discriminare. Invităm ca fiecare cititor să își utilizeze propria percepție, intuiție și discernământ.

Vă mulțumim, vă dorim o survolare  plăcută a articolelor postate pe site!

Colectivul de redacție.

Iată, a venit și iarna

iarna

Dragi cititori, iată, a venit și iarna, după toamna cea bogată ….

Vom posta o poezie a colaboratoarei noastre Iris, coautoare al volumului de poezii ”Pagini albastre ale sufletului meu”.

  • Autor: Colectivul de redacție

Alchimia albinelor

miere si produsele stupului
  • Info: Tehnician nutriționist Gr. 3, Anițescu Daniela

Mierea şi produsele stupului

Tradiţia albinăritului este milenară pe teritoriul vechii Dacii. Strămoşii noştri erau renumiţi şi prin comerţul cu miere de albine şi ceară, mierea de aici fiind de calitate foarte bună şi căutată în lumea antică. De virtuţile ei nu se mai îndoia nimeni! Medicii vremii o foloseau în poţiuni, elixiruri, iar alături de alte subproduse ale stupului contribuiau la recăpătarea şi menţinerea sănătăţii. Mergând pe firul istoriei, în antichitate, în Egipt şi India, mierea era  socotită ca fiind un dar al zeilor. Astfel, soldaţii din India primeau în raţia zilnică miere, fiind considerată şi un antiseptic de excepţie. În Egipt elevii care primeau miere în raţie erau mai sănătoşi şi puteau învăţa mai bine decât ceilalţi.

  • Autor: Victory Gladys

2 Măgari

magarul si razboiul
  • Autor: Colectivul de redacție
Copyright © 2023 Oglinda Vietii. Toate drepturile rezervate.
Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Read more
Functional
Cookies functional
Sesiune
Vizita
Accept
Decline