OGLINDA VIEŢII

 

 

Divinul este infinit!

 

 

 

 

Muzica poate îmbunătăți experiența de lectură.

 

  • Info: Tehnician nutritionist gr.3+ Anitescu Daniela
esti ceea ce mananci

Colaboratoarea noastră nutriționist ne va introduce pe parcursul următoarelor săptămâni într-un capitol de bază al alimentației corecte, cel al compatibilităților alimentare. Victory Gladys

COMPATIBILITĂŢI ALIMENTARE 

”Motto: “ Combinarea corectă a alimentelor-garanţia unei sănătăţi de fier”

Alcătuirea unui meniu trebuie să ţină cont în mod expres de combinarea corecta a alimentelor, această combinare având un rol imens în menţinerea sănătăţii şi a refacerii după diverse afecţiuni. Iată ce spune dr. Mariana Sava specialist în medicina alternativă AYURVEDA5: “ Alimentele pe care le consumăm pot amplifica, diminua sau chiar anula efectele altor terapii(chiar influenţa vindecatoare a plantelor medicinale). Pe de altă parte, o dieta incorectă poate fi unul dintre principalii factori cauzatori de boală. Ştiinţa străveche AYURVEDA ajută fiecare fiinţă umană să descopere care este regimul alimentar cel mai adecvat, precum şi tot ce este necesar din acest punct de vedere, pentru a preveni sau trata eventualele dezechilibre.

Eşti ceea ce mănânci

Dietoterapia se bazează pe faptul că dobândim calităţile hranei, cu alte cuvinte suntem ceea ce mâncăm. Putem observa şi singuri, dacă suntem atenţi, că alimentele pe care le consumăm ne influenţează starea psiho-mentală din perioada ce urmeaza mesei respective. Este ştiut că marii consumatori de carne şi cafea sunt predispuşi la a manifesta mânie, agresivitate sau alte emoţii negative “fierbinţi”. Medicina spirituală tradiţională AYURVEDA cunoaşte de mii de ani faptul ca regimul carnivor “supraîncălzeşte” sângele în timp ce regimul vegetarian este renumit pentru predispunerea la echilibru, calm, linişte, care sunt manifestate chiar în condiţii foarte stresante. Celebrul filozof iniţiat Mikhael Aivanhov spunea:” Mâncatul cărnii  întreţine în corpul persoanei respective o legatură invizibilă a corpului cu lumea animală, de aici generând efecte extrem de nocive şi distructive pentru natura umană”. 

Alimentele conduc şi la amplificarea rezonanţei cu sferele planetare ale sistemului nostru solar şi ale soarelui însuşi. De exemplu cei care vor să devină mai senzuali, iubitori mai “venusieni”, le-ar fi de un real folos consumul preferenţial de grâu integral, cartofi, mere, cireşe, caise, piersici. Celor care vor să-şi amplifice puterea de emisie mentală, strălucirea, autocontrolul sau alte calităţi “solare” le recomandăm să consume orez preparat cu scorţişoară, nuci, anghinare, seminţe de fl. soarelui, măsline.   Alt aspect menţionat în străvechea ştiinţă AYURVEDA este necesitatea de a cosuma fructe, legume, ouă, produse lactate din ţara în care ne-am născut şi trăim. Aceasta are un efect specific asupra fiinţei umane,  hrănind-o nu numai cu nutrimente fizice dar şi într-un mod subtil energetic.

5Ştiinţă medicală străveche, practicată şi în zilele noastre în India şi în ţările Extremului Orient.

De ce este important să combinăm corect alimentele?

Valoarea combinării corecte a alimentelor este recunoscută şi de către nutriţioniştii moderni(care au validat vechile învăţături ayurvedice). La baza acestor principii stau doua aspecte esenţiale:    

Primul aspect este cel al selectivităţii şi compatibilităţii secreţiilor enzimatice. Transformările chimice la care sunt supuse alimentele în cursul digestiei se efctuează în prezenţa unor enzime existente în secreţiile produse de glandele digestive. Compoziţia enzimatică a acestor secreţii este influenţată de natura alimentelor consumate. 

Al doilea aspect al compatibilităţii alimentare: alimentele, pentru a fi asimilate necesita timpi de digestie diferiţi. Fructoza şi glucoza din fructe nu suferă nici o degradare chimică prealabilă: sunt direct asimilabile. Zaharoza din trestia de zahăr necesită o hidroliză sub acţiunea unei enzime intestinale(zaharaza) pentru a putea fi absorbită. Amidonul suferă mai întâi acţiunea amilazei salivare, iar apoi şi a celei pancreatice transformându-se în maltoză, care la rândul ei sub influenţa maltazei intestinale trece în glucoza simplă care se poate absorbi. Astfel, acest exemplu ilustreaza că digestia amidonului este mult mai lungă şi necesită mai multă “muncă” din partea organismului.

Grăsimile încetinesc digerarea oricăror alimente mâncate în cursul aceleiaşi mese. Astfel proteinele “grase”(asociate cu grăsimi) sunt digerate mai lent decat proteinele “slabe”(neasociate cu grăsimi). Alimentele conţinând acizi necesită un timp de digestie prelungit, întrucat organismul trebuie în prealabil să-i neutralizeze.”

Vom continua! 

  • Autor: Victory Gladys

"Sănătatea este adevărata bogăție, nu bucățile de aur și argint!” - Mahatma Gandhi

Dragi Cititori

Materialele postate în acest site sunt protejate prin drepturile de autor.

În prezent, în România, dreptul de autor este reglementat prin Legea nr. 8 din 1996  privind dreptul de autor și drepturile conexe, modificată și completată.

Notă: Materialele expuse pe site (cu sursele aferente), reprezintă punctul nostru de vedere. Prin expunerea acestora nu dorim să incităm la ură sau discriminare. Invităm ca fiecare cititor să își utilizeze propria percepție, intuiție și discernământ.

Vă mulțumim, vă dorim o survolare  plăcută a articolelor postate pe site!

Colectivul de redacție.

Muzica e limbajul spiritului. Deschide calea către secretul vieţii, aducând pace - Kahlil Gibran

limbajul spiritului

Dragi cititori,

Deoarece site-ul  oglindavietii.ro cuprinde multe trimiteri la muzică, la efectele sale benefice, revoluționare chiar, în multe domenii incluzând sănătatea, învățământul, etc. vă oferim invitația de a accesa canalul Youtube al compozitorului Iosif Boda.  Eu am audiat și m-am convins de originalitatea, calitatea foarte bună și vibrația înaltă, elevată care transpare fără nici un dubiu din creația sa; sunt convinsă că vă v-a încânta și pe dumneoavoastră.

Postăm o scurtă prezentare oferită de însuși Iosif Boda.

  • Autor: Victory Gladys

Mineralul Shungit

mineral shungit
  • Info: Material preluat dupa platforma Stepin2 Nature

Shungitul este un carbon specific, cu o structură amorfă. Este extras din cele mai vechi roci de pe pământ a căror existenţă datează de mai mult de 2 de miliarde de ani în urmă. Este numit după satul de Shunga în districtul Karelia Rusia, situat pe malul lacului Onega. Apele acestui lac sunt cunoscute de a avea o forţă de vindecare incredibil de puternica.

  • Autor: Victory Gladys

Despre numele unei țări - o viziune inedită

numele tarii romania

Dragi cititori,

Prin bunăvoința colaboratoarei noastre, autoare a volumului în curs de publicare ARMONII SONORE, avem acces la un material foarte interesant și care îl considerăm binevenit în cadrul rubricii Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai.  Autoarea ne oferă o perspectivă inedită asupra numelui unei țări, în speță România.

”Aici o să inserez prezentarea unui punct de vedere personal legat de formarea numelui unei țări.

Am specificat că fiecare națiune are un izvor, o sursă unică  a folclorului și tradițiilor care îi formează unicitatea.  Acestea formează un egregor specific al neamului respectiv, o matrice vibrațional-sonoră care delimitează granițele și susține poporul. Astfel poziționarea geografică, (latitudine, longitudine, emisfera sudică sau nordică, deal, câmpie sau munte, apropiere de mare sau deșert etc), creează o anumită structurare cu o frecvență de vibrație specifică care se reflectă în limbaj în primul rând.

  • Autor: Colectivul de redacție

Copyright © 2023 Oglinda Vietii. Toate drepturile rezervate.
Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Read more
Functional
Cookies functional
Sesiune
Vizita
Accept
Decline