OGLINDA VIEŢII

 

 

Divinul este infinit!

 

 

 

 

Muzica poate îmbunătăți experiența de lectură.

 

  • Info: Tehnician nutriționist gr.3+ Anițescu Daniela
  • Nota:

    Informațiile expuse aici nu exclud consultul medical de specialitate, și se vor aplica ținând cont de condiția generală de sănătate și alte boli asociate!

  • Motto: ”Combinarea corectă a alimentelor – garanția unei sănătăți de fier”
lipide legume verzi

Așa cum am promis, vom continua seria prezentărilor având ca temă compatibilitățile alimentare. Prin bunăvoința colaboratoarei noastre –nutriționist – vom înțelege astfel, dintr-o nouă perspectivă, cât este de importantă pentru o bună sănătate combinarea corectă a alimentelor. 

”Asocieri indicate şi asocieri nerecomandate

Amidon- acizi

Digestia amidonului(cereale, cartofi), debutează în cavitatea bucală sub acţiunea amilazei salivare. Acizii împiedică acest proces.

Amidon- proteine

Proteinele necesită, pentru hidroliza lor, suc gastric (care este acid). Acest Ph acid impiedică activitatea amilazei salivare, care acţionează asupra amidonului într-un mediu alcalin(bazic). De exemplu, este de evitat, pe cât posibil, asocierea cerealelor sau cartofilor cu brânza, a pâinii cu iaurt sau lapte dulce.

Amidon- glucoză

Este o asociere între doua glucide cu timpi de digestie diferiţi. Nu vă grabiţi să asociaţi deci, cereale cu fructe!

Amidon-legume verzi

Legumele verzi nu favorizează, dar nici nu îngreunează digestia amidonului. Sunt însă recomandate aceste asocieri, deoarece legumele verzi aduc vitamine, săruri minerale şi oligoelemente, care ajută utilizarea ulterioară în organism a compuşilor rezultaţi din degradarea amidonului.

Amidon- apă

Apa poate dilua sucurile digestive, încetinind digestia amidonului. Totuşi, hidroliza amidonului necesită o anumită cantitate de apă, care ar trebui să fie deja disponibilă în ţesuturi, deci să parvină organismului în afara mesei propriu-zise, prin echilibrul zilnic sănătos(minim 1,5l/zi).

Amidon- lapte

Laptele necesită un mediu acid pentru a putea fi digerat, fapt care se opune degradării amidonului.

Proteine- grasimi

Grăsimile inhibă secreţia sucurilor digestive, încetinind digerarea proteinelor. De evitat această asociere, mai ales în cazul persoanelor obosite.

Proteine – legume verzi

Este o asociere foarte bună. De exemplu: branză albă cu praz sau ouă (nu maioneza care are grăsimi provenite din ulei) cu dovlecei.

Lipide – amidon

Este compatibilă asocierea grăsimilor cu amidonul, de ex. cartofi fierţi amestecaţi cu ulei sau unt usor încălzit, fulgi de ovăz sau alte cereale.

Lipide- legume verzi

Este o asociere recomandată.

Lipide- glucoză (fructoză)

Lipidele încetinesc absorbţia glucozei, care este una dintre cele mai rapide.(De aici şi folosirea ei ca substituent de hrană în urgenţele medico-chirurgicale, când este administrată intravenos). În acest context se recomandă evitarea smântânii îndulcite.

Respectarea compatibilităţii elimină posibilitatea autointoxicării

În cazul asocierii de alimente incompatibile se pot declanşa fenomene de fermentaţie a glucidelor (generatoare de bioxid de carbon, acid oxalic, alcool- compuşi care produc balonări şi crampe abdominale, constipaţie şi diaree). Sau procese de putrefacţie a proteinelor (rezultând hidrogen sulfurat, acid fenil propionic, indol, scatol, alcooli, acid acetic – compuşi toxici pentru organism).

Aşa numitele regimuri omogene, bazate pe compatibilităţi alimentare, au darul de a uşura digestia, atât prin creşterea vitezei de absorbţie, cât şi prin diminuarea efortului organismului de a digera alimentele respective, precum şi de a suprima fenomenele fermentaţiei sau putrefacţiei intestinale. Se evită astfel producerea de toxine la nivelul tubului digestiv, prin a căror absorbţie are loc o autointoxicare progesivă a organismului, care poate genera diferite stări de boală.

În continuare, un tabel orientativ bazat pe respectarea compatibilităţilor din perspectiva regimului vegetarian ayurvedic.”

Mic dejun Prânz Ora 17 Cină
mere, pere, urdă cu unt ouă, nuci, andive, ciuperci, salată de castraveţi şi lăptuci, salată de morcovi cu ţelină, ulei de măsline, şvaiţer mere, stafide iaurt, castraveţi, varză verde, praz, dovlecei, brânză albă
struguri proaspeţi, iaurt, piersici, măsline, varză caşcaval, praz, ridichi, spanac, salată de varză roşie, morcovi, cartofi la cuptor prune uscate, pesmet cu unt fasole verde, ouă, napi
căpşuni, miere, piersici, caise, lapte bătut (kefir) smântână, dovlecel, conopidă, salată de sfeclă roşie, orez, migdale banane, smochine şi curmale Ştevie, brânză de vaci, pere, varză roşie
mere, germeni de grâu ouă, vinete, gulii gutui şvaiţer, mazăre

CONCLUZII

În concluzie, fiinţele umane pot trăi cu hrana ovo-lacto vegetariană, sau numai vegetariană(vegană, raw-vegană). Acest mod de a ne hrăni ne asigură absolut toate nutrimentele necesare unei vieţi sănătoase şi împlinitoare. Este de remarcat faptul (din literatura de specialitate şi ca o mărturie personală), inclusiv cea a dr.  Colin Campbell, că o dietă vegetariană vindecă boli considerate incurabile, doar eliminând proteinele de natură animală cu hrana vie!”

  • Autor: Victory Gladys

"Sănătatea este adevărata bogăție, nu bucățile de aur și argint!” - Mahatma Gandhi

Dragi Cititori

Materialele postate în acest site sunt protejate prin drepturile de autor.

În prezent, în România, dreptul de autor este reglementat prin Legea nr. 8 din 1996  privind dreptul de autor și drepturile conexe, modificată și completată.

Notă: Materialele expuse pe site (cu sursele aferente), reprezintă punctul nostru de vedere. Prin expunerea acestora nu dorim să incităm la ură sau discriminare. Invităm ca fiecare cititor să își utilizeze propria percepție, intuiție și discernământ.

Vă mulțumim, vă dorim o survolare  plăcută a articolelor postate pe site!

Colectivul de redacție.

Despre frică

despre frica

Am decis să scriu despre frică, după ce am cunoscut mușcătura ei teribilă, adâncă, paralizantă chiar…

Toți știm ce este frica; măcar odată în viață ne-am temut de ceva, sau cineva….poate chiar de noi inșine, de propriile noastre reacții… Atunci când simți atingerea ei, conștiința parcă se anihilează și te gândești, în primul rând, cum să-ti pastrezi viața.          Fiecare dintre noi avem fricile noastre personale, care ne caracterizează doar pe noi, nefiind comune cu fricile altor persoane, cum ar fi frica de a fi în întuneric, sau frica de înălțime, ori de animale… etc. Este o stare în care gândurile, cunoștintele, modul de viață, se restrâng la doar cum să supraviețuiești. Îți este frică să nu fii atacat, deposedat de tot ce ai strâns o viață, să nu-ți fie răniți sau amenințați membrii familiei… Unii cercetatori au facut niste teste, și au ajuns la concluzia că oamenii se nasc doar cu două tipuri de frici: frica de a cădea în gol și frica de zgomote/ sunete puternice! Doar cu aceste frici ne naștem!

  • Autor: Victory Gladys

Dârele morții - chemtrails

chemtrails

Dragi cititori,

Cu toții am observat de ani buni apariția la unele avione dâre alb-cenușii care nu dispar în cateva minute, cum este firesc, când aceste dâre provin de la arderea combustibilului, și care se numesc contrails, ci care persistă ore, zile chiar și se întind, lățesc, cuprinzând tot cerul! Practic, apar în orice țară europeană cu precădere, dar și pe alte continente. Oare ce să fie? De ce subit, unele avioane lasă aceste dâre, în special când vremea este caldă, când nu bate vântul sau când nu plouă? Cu precădere când este senin iar oamenii ies la plimbare, la ”aer curat”, căci numai curat nu poate fi cu aceste dâre, sufocante, care fac aerul irespirabil, împiedică pătrunderea razelor de soare și măresc efectul de seră?? Altă întrebare pertinentă este aceea că după apariția chemtrails au început să se fluture lozincile furibunde, gen: ”se schimbă clima, se produc transformări planetare majore, să interzicem orice combustibil convențional folosit până acum, că altfel nu mai supraviețuim”. Acești ”ecologiști” vașnici, care tună și fulgeră, paradoxal, în lozincile lor furibunde nu pomenesc nici măcar un cuvințel despre chemtrails, NIMIC! SE VEDE CĂ AU FOST AȘA DE BINE SPĂLAȚI PE CREIER CĂ NU MAI AU PIC DE JUDECATĂ SĂ PRIVEASCĂ CERUL DE DEASUPRA CAPULUI ȘI SĂ VADĂ CE SE PETRECE! Doar execută ca roboții ordinele primite…. ce trist!

  • Autor: Colectivul de redacție

Coloana infinitului, simbol al verticalității și asumării

coloana infinit
  • Info: ~ ( Arhiva Istorică Centrală; fond Preşedinţia Consiliului de Miniştri, Cabinet I. Antonescu, dos. 61/1940, f. 88-221 )

Scrisoare document

Scrisoare de păstrat la icoane și de arătat copiilor și nepoților noștri să înțeleagă cum merge politica…

Adevărul despre politicienii monarhiei….     

– cei pe care epigonii lor îi ridică azi în slăvi

Cutremurătoare scrisoarea care urmează! Remarcăm că nu este absolut nici o diferență între România anului 1942 și cea de acum: străinii sunt stăpâni peste economia națională, alogenii conduc în realitate țara, aceiași politicieni lacomi și vânduți străinătății, iudeo-masoneria implicată în jefuirea țării, existența „sistemului”, a coteriei statului subteran, cârdășia dintre partidele politice care se protejau reciproc în rocada lor periodică de la putere în opoziție și nepotismul pentru obținerea sinecurilor din bani publici practicat de parveniții din politică!

  • Autor: Victory Gladys

Copyright © 2023 Oglinda Vietii. Toate drepturile rezervate.
Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Read more
Functional
Cookies functional
Sesiune
Vizita
Accept
Decline