Vom continua călătoria în lumea fascinantă a nutriției corecte cu un capitol dedicat hranei vii, (înțelegând desigur prin aceasta hrana neprelucrată termic). Prin amabilitatea colaboratoarei noastre technician nutriționist avem acces la o serie de informații valoroase din perspectiva unei viziuni noi, transformatoare, și a unui stil de viață echilibrat și sănătos.
Victory Gladys
”În cadrul prezentărilor anterioare, am expus, aducând argumente pertinente cu dovezi ştiinţifice de excepţie, faptul că fiinţele umane pot trăi cu hrană ovo-lacto vegetariană, sau numai vegetariană(vegană, raw-vegană). Acest mod de a ne hrăni ne asigură absolut toate nutrimentele necesare unei vieţi sănătoase şi împlinitoare. Este de remarcat faptul (din literatura de specialitate şi mărturia personală), inclusiv cea a dr. Colin Campbell că o dietă vegetariană vindecă boli considerate incurabile, doar eliminând proteinele de natură animală cu hrana vie!
Un aspect unic al hranei vii, neprocesate termic, este prezenţa BIOFOTONILOR, pe care îi găsim în special în fructele şi legumele proaspete. Aceştia sunt un flux de particule radiate de materia primă biologică care îmbunătăţesc considerabil procesele vitale din organism. Este o tehnologie de pionierat dar care promite să revoluţioneze lumea ştiinţei! Aceasta pune premizele unei adevărate revoluţii în alimentaţie, a reconsiderării bazelor nutriţionismului după principii noi, în acord cu natura noastră umană. Paradoxul “civilizaţiei” este că având o hrană tot mai aditivată, cu exces de proteine animale, cu mii şi mii de medicamente de sinteză, cu depărtarea de natură şi ritmurile ei tainice, cu dependenţa de mass-media şi tehnologizarea excesivă s-a ajuns la situaţia stranie şi extrem de periculoasă de a fi tot mai bolnavi (în special în tările “bogate”)! Este oare aceasta un semnal de alarmă suficient de puternic pentru a ne reconsidera priorităţile?? Vorbind aici în primul rand de VIAŢA NOASTRĂ!
Consider că un bun nutriţionist va indica acele diete care să ducă ÎNTOTDEAUNA la îmbunătăţirea şi recapătarea sănătăţii, a tonusului, la îmbunătăţirea performanţelor fizice, psihice, intelectuale. Dieta trebuie astfel realizată încât să ţină cont şi de preferinţe, de tradiţia familială şi culturală, de educaţia persoanei. Un bun nutriţionist contribuie din mai multe puncte de vedere la educarea persoanei respective, la căpătarea de atitudini şi obiceiuri sănătoase privind igiena, calitatea hranei şi a vieţii în general. El trebuie să ţină cont, în alcătuirea unui meniu de următoarele principii de bază:
- Să respecte regulile de asociere a materiilor prime alimentare la realizarea preparatelor culinare şi a meniurilor.
- Să ţină cont în alcatuirea meniurilor de vârsta şi profesia persoanei respective.
- Să ia în considerare afecţiunile, bolile, persoanei; de asemeni să stabilească cât mai exact categoria de efort în care este inclusă.
- Să analizeze obiectiv situaţia socio-profesională.
- Să ţină cont de obiceiurile alimentare şi orientarea religioasă a persoanei.
Mai consider ca fiind important ca un nutriţionist să se perfecţioneze neîncetat, eventual să-şi îmbunătăţească cunoştinţele prin studiul api-fito-terapiei şi a altor terapii complementare, menite să-i lărgească cunoştinţele.
Un meniu echilbrat, trebuie sa contina un procent de 20 % la micul dejun , la pranz 40%, cina 20% si 20% gustarile , din doza zilnica recomandata.
Concluzionând, în cazul meu, acest stil de hrană mi-a redat un tonus mult mai bun, a îmbunătăţit considerabil sănătatea, am eliminat alergii şi alte suferinţe cu un prognostic extrem de nefavorabil, care efectiv m-au chinuit ani buni, am devenit mai calmă, cu o dispoziţie spre reverie şi introspecţie, o admiratoare(şi apărătoare) a naturii, a animalelor.
Dar cel mai mult mă bucură că nu mănânc carnea animalelor, care şi ele, ca şi noi, au dreptul la VIAŢĂ, locuind cu toţii pe minunata planetă albastră, căminul nostru, al tuturor…. ”