OGLINDA VIEŢII

 

 

Divinul este infinit!

 

 

 

 

Muzica poate îmbunătăți experiența de lectură.

 

  • Info: Tehnician Nutritionist Gr. 3+ Daniela Anitescu
  • Motto: „Străvechiul nostru Pământ – Mamă este un organism pe care nicio știință din lume nu îl poate raționaliza. Tot ce mișca pe acest pământ depinde de el, și totul va pieri fără speranță, dacă el, cel care ne hrănește, moare.” - Victor Schauberger
apa prietenul naturii

Introducere

Frumoasa noastră planetă, Pământul, magnific  în salba creației  dumnezeești, își  celebrează unicitatea prin magnifica culoare albastră, rod al prezenței predominante al oceanelor, mărilor, lacurilor, ale râurilor și izvoarelor, care iși unesc mătcile în fluvii impetuoase, găsindu-și apoi tihna în imensitatea oceanului planetar. Iată câteva date geografice având ca sursă ro.scribd.com: ” Suprafața  apelor oceanice  este de 361 milioane km2, ceea ce constituie 3/4 din suprafața globului. Volumul apelor oceanice este 1370 milioane km3 și constituie 95% din volumul hidrosferei. Adâncimea medie  este de 3790 m, iar cea maxima de 11.516 m( Groapa Marianelor).”

Astfel, căminul nostru, Terra, este o planetă în care apa predomină, aceasta reflectându-se și în cantitatea de apa cuprinsă în structura corpului uman.  Este firesc să  aibe și o zi de sărbătoare care este în fiecare an la data de 22 aprilie, cânsd s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător, în America.

În zilele noastre se recurge aproape permanent la dezinfectarea apei potabile cu clor, când ar putea cu siguranța să se recurgă și la alte metode mult mai puțin dăunatoare, sau deloc, oamenilor și planetei, cum ar fi apa oxigenată, de exemplu. Această  devărsare permanentă în sol, sau în apele curgătoare, mări și oceane a reziduurilor toxice folosite  și pentru dezinfectare(clorul de exemplu), contribuie din plin la fenomenul de poluare, la distrugerea unor ecosisteme, uneori iremediabil. De asemeni, prin pătrunderea  în pânza freatică, acționează negativ, chiar asupra apei de mare adâncime poluând-o, cu efecte nebănuit de grave. Iată câteva aspecte demne de reținut asupra efectelor clorului:

Apa de la chiuvetă este  dezinfectată  cu clor,  proces numit clorinare, care are efecte foarte nocive asupra organismului. Citez din expunerea  Conf. Univ. Dr. Tudor Ciuhodaru:

” 1. Clorul reacționează cu apa din țesuturi formând acizi oxigenați (acid hipocloros), fiind astfel un iritant puternic pentru ochi, piele și mucoase.  2. În cazul ingestiei pot apărea gastro-enterocolita  toxică cu grețuri și vărsături, dureri epigastrice , crampe abdominale și diaree. 3. În cazul inhalării vaporilor,  chiar și în timpul dușului se produc efecte iritative la nivelul căilor respiratorii: tuse, strănut, constricție toracică, iar la asmatici poate declanșa sau agrava crize severe. Bronșita de edem pulmonar toxic cu potențial letal (mai ales în cazul expunerilor repetate la doze mari)!”. 

Clorul, în concentrație mare este considerat OTRAVĂ pentru toate organismele vii, având efect carcinogen prin anumiți derivați ai săi din apa de băut! 

Am expus doar câteva din efectele clorului de care ne” bucurăm ”zi de zi……

În continuare colaboratoarea noastră, nutriționist, va prezenta cateva date legate de importanța apei și din aceasta perspectivă. 

APA

„Apa este o substanţă indispensabilă vieţii, fiind unul din cei mai universali solvenţi. Apa este una dintre substanţele cele mai răspândite pe planeta Pământ formând hidrosfera. Este un compus chimic al hidrogenului cu oxigenul având formula H2O. Ea reprezintă mediul în care se desfășoară toate reacţiile biologice din organism, având un rol esenţial. Astfel nou născutul are la naștere aproximativ 90%, apă, această cantitate scade progresiv, dar lent, corpul uman în stadiul adult având  o proporţie de 70-75% apă, iar moartea organismului survine când se pierde 10% din apa sa. Un om privat de apă moare în câteva zile….

Rolurile mai importante ale apei sunt: 

  • de dizolvare a substanţelor nutritive din hrană, pe care le transportă la celule şi de transport a reziduurilor pentru a fi eliminate prin rinichi, piele, plămâni;
  • prin transpiraţie, evaporare, elimină căldura ce prisoseşte organismului, intervenind astfel în menţinerea constantă a temperaturii corpului;
  • face posibilă acţiunea substanţelor minerale, fiind solventul lor.          

Apa este adusă în organism ca atare sau prin alimente. Apa metabolică sau apa de combustie reprezintă apa care rezultă din arderea proteinelor, lipidelor şi glucidelor. Între aportul de apă şi eliminarea sa din organism există un echilibru dependent atât de hormoni, cât şi de sistemul nervos central. Necesarul de apă pentru o persoana adultă care desfăşoara o activitate medie este aprox. 2 l/zi.   Nerespectarea regimului hidric zilnic duce la dereglarea activităţii organelor, în special a creierului care are în componenţa sa 80-85% apă. De asemeni are loc o îmbătrânire accentuată a celulelor, vizibilă chiar cu ochiul liber la nivelul epidermei. În cazul activităţilor intense, de ex.cele sportive, sau lucrul în zone cu temperaturi foarte mari, consumul de apă va fi mărit corespunzator. Indiferent de starea fiziologică, necesarul de apă este influenţat de compoziţia raţiei alimentare, crescând în paralel cu aportul de proteine şi de sodiu; totodată acest aport este condiţionat şi de factorii climatici. Există stări patologice în care pierderea de apă este mai mare decat aportul ei, aceasta ducând la comă

(ex. diabetul, diareea însoţită de vărsături etc.). În mod uzual se socoteşte că 1 gr. apă este echivalentul a 1kilocalorie, iar 30-35ml(gr.) apă sunt necesari pe 1 kg\corp. 

În concluzie, hidratarea constantă, cu apă de bună calitate, de preferat cu un pH bazic este premiza unei bune sănătăți.

Iată câteva informații legate de pH. Sursa: realitatea.Net.: ”PH-ul(înseamnă potențial de hidrogen)  exprimă nivelul de aciditate al apei într-un interval valoric cuprins între 1 la 14.  Pentru corpul uman  pH-ul neutru este 7, sub 7 apa se consideră acidă, peste 7 se consideră alcalină. Intervalul valoric tolerat de corpul uman este între 6-9 . Astfel apa cu pH alcalin scade aciditatea sângelui, permițând menținerea unui pH alcalin în întregul corp, baza unei sănătăți constante.”

Dar și aici atrag atenția că este necesară o echilibrare și selecțe în funcție de alte posibile afecțiuni, cum ar fi gastrita hipoacidă de exemplu. De asemeni din când în când se recomandă sa bem apă cu pH neutru, cu rol echilibrant, iar uneori ușor acidulată.

Oricum, calitățile și efectele apei sunt încă în curs de cercetare, apa având încă nenumarate secrete”.

Tehnician nutriționist gr3+ Anitescu Daniela

Concluzia firească din prezentarea acestui material este că acționând corect și responsabil fața de noi înșine, implicit vom acționa responsabil fața de planeta noastră. Otravirea  cu substanțe de sinteză foarte toxice, unele cu potențial letal, care din nefericire sunt tot mai prezente în viața noastră ne imbolnăvesc atât pe noi, cât și pământul! 

Simbioza dintre noi și planetă este imperios necesar să o reconsiderăm ca fiind  indispensabilă, deoarece altfel nu vom mai putea exista ca locuitori în acest loc unic din Univers, dacă nu ințelegem acest adevăr fundamental!

Să nu uităm ca Terra a existat cu miliarde de ani înainte de apariția omului, cu o diversitate a florei si faunei excepționale. Iar omul, cea mai inteligentă creatură,  s-a depărtat de această stare de unitate  cu natura; deseori doar a mutilat și distrus o creație impresionantă, unică, în loc să coabiteze în armonie, ca intr-un veritabil Paradis. 

  • Autor: Victory Gladys

"Sănătatea este adevărata bogăție, nu bucățile de aur și argint!” - Mahatma Gandhi

Dragi Cititori

Materialele postate în acest site sunt protejate prin drepturile de autor.

În prezent, în România, dreptul de autor este reglementat prin Legea nr. 8 din 1996  privind dreptul de autor și drepturile conexe, modificată și completată.

Notă: Materialele expuse pe site (cu sursele aferente), reprezintă punctul nostru de vedere. Prin expunerea acestora nu dorim să incităm la ură sau discriminare. Invităm ca fiecare cititor să își utilizeze propria percepție, intuiție și discernământ.

Vă mulțumim, vă dorim o survolare  plăcută a articolelor postate pe site!

Colectivul de redacție.

Magia verii şi arta astrologiei

zeul soarelui in carul sau

Dragi cititori,

Luna iunie ne încântă în fiecare an prin bogăția neasemuită a sărbătorilor și evenimentelor astrologice care se înșiruie ca o salbă de nestemate. Din punct de vedere astronomic și astrologic  sărbătorim  solstițiul de vară; ne bucurăm de cea mai lungă zi a anului și intrarea oficială  în vara calendaristică.  De asemeni, are loc tranziția Soarelui din zodia Gemeni în cea a Racului.

Prin bunăvoință astrologului Rodica Purniche avem acces la informații documentate, rodul a zeci de ani de studii și practică astrologică;  care aduc o nouă și inspirată perspectivă asupra evenimentelor care se derulează. Prin intermediul celor trei articole avem acces la informații deosebite, unice, care cu siguranță, prin parcurgerea lor ne vor transforma viața în bine! 

  • Autor: Colectivul de redacție

Compatibilități alimentare

alimente compatibile
  • Info: Tehnician nutritionist gr.3+ Anitescu Daniela

Colaboratoarea noastră nutriționist ne va introduce pe parcursul următoarelor săptămâni într-un capitol de bază al alimentației corecte, cel al compatibilităților alimentare. Victory Gladys

COMPATIBILITĂŢI ALIMENTARE 

”Motto: “ Combinarea corectă a alimentelor-garanţia unei sănătăţi de fier”

Alcătuirea unui meniu trebuie să ţină cont în mod expres de combinarea corecta a alimentelor, această combinare având un rol imens în menţinerea sănătăţii şi a refacerii după diverse afecţiuni. Iată ce spune dr. Mariana Sava specialist în medicina alternativă AYURVEDA5: “ Alimentele pe care le consumăm pot amplifica, diminua sau chiar anula efectele altor terapii(chiar influenţa vindecatoare a plantelor medicinale). Pe de altă parte, o dieta incorectă poate fi unul dintre principalii factori cauzatori de boală. Ştiinţa străveche AYURVEDA ajută fiecare fiinţă umană să descopere care este regimul alimentar cel mai adecvat, precum şi tot ce este necesar din acest punct de vedere, pentru a preveni sau trata eventualele dezechilibre.

  • Autor: Victory Gladys

Dragobetele - 24 februarie

dragobete

Dragobetele, Logodna păsărilor, Sântion de primăvară, Întâia şi a doua aflare a capului lui Ioan Botezătorul. Zi cu totul specială, a cărei simbolistică magică, populară şi creştină îi conferă importanţa pe care o are Crăciunul în anotimpul rece. Reţine atenţia, înainte de toate, sărbătoarea tradiţională românească a Dragobetelui, numit popular şi „cap de primăvară”, sărbătoare de peste două milenii, care face parte din fiinţa acestui popor şi din dimensiunea lui spirituală.

  • Autor: Colectivul de Redactie

Copyright © 2023 Oglinda Vietii. Toate drepturile rezervate.
Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Read more
Functional
Cookies functional
Sesiune
Vizita
Accept
Decline