Dragi cititori,
Am promis mai demult că vom publica lista aditivilor. Iată că acum avem această oportunitate. Vă rugăm să o parcurgeți cu atenție și să evitați categoric aditivii cangerigeni în special pentru copii, bătrâni și persoanele care deja au diverse suferințe. Prevenția este mama înțelepciunii. Alternative sunt hrana sănătoasă, să gătim personal, să verificăm de zeci de ori ce mâncăm și ce bem! Succes!
Sursa: https://t.me/veritasadevarulnecenzurat
Sănătos fără rețetă
1 Aditivi inofensivi:
E100, E101, E103, E104, E105, E111, E121, E126, E130, E132, E140, E151, E152, E160, E161, E162, E170, E174, E175, E175, E180, E180, E180, E180, E120, E180, E160 03 , E236, E237, E233, E260, E261, E263, E270, E280, E281, E282, E290, E300, E301, E303, E305, E306, E307, E308, E307, E308, E323, E323, E233, E233, E233, E233, E233, E303, E303, E305, E306 E3 33, E334, E335, E336, E337, E382, E400, E401, E402, E403, E404, E405, E406, E408, E410, E411, E413, E414, E420, E420, E424, E424, E424, E424, E424, E424 3, E4 74, E475, E480
2 Aditivi suspecți:
E125, E141, E150, E153, E171, E172, E173, E240, E241, E477
3 Aditivi periculoși:
E102, E110, E120, E124
4 Tulburări ale sănătății:
Tulburări intestinale: E220, E221, E223, E224
5 Tulburări digestive: E338, E339, E340, E341, E450, E461, E463, E465, E466, înghețată E407
6 Boli de piele:E230, E231, E232, E233
7 Distrugerea vitaminei B12: E200
8 Colesterol / cancerigen : E320, E321
9 Atac asupra sistemului nervos : E311, E312
10 Infecția mucoasei bucale (Putregaiul gurii) : E330 este cel mai periculos (cancerigen) (conținut în, de exemplu, SWEPPES LĂMĂI, AROMA , MEZZO-MIX, CAȘCAVAL BONBEL, CONSERVE DE CIURPERCI)
E131, E142, E210, E211, E213, E214, E215, E216, E217, E239
AVERTISMENT: E123 este foarte cancerigen!! Interzis în SUA și țările CSI.
Acordați o atenție deosebită acestor aditivi din următoarele alimente: E123/E110,
SMARTIES, gume de vin HARIBO, linte de ciocolată, budincă de cremă ZOTT, degete de pește IGLO, KRAFT Dorahm cu crème fraiche, salam KRAFT, cremă de brânză, budincă de vanilie E102, E110, sosuri gata preparate de toate felurile.)
12 Neurotoxine- guanilat, Glutamat.
E605 - Parathion -care se folosea ca insecticid.
13 Aluminiu:
E173 (colorant de aluminiu), E520 (stabilizatori sulfat de aluminiu), E521 (sulfat de aluminiu de sodiu), E523 (sulfat de aluminiu de amoniu), E554 (agent de separare săruri de silice silicat de sodiu aluminiu), E555 (silicat de potasiu aluminiu), E556 (silicat de aluminiu) ), E598 (aluminat de calciu).