OGLINDA VIEŢII

 

 

Divinul este infinit!

 

 

 

 

Muzica poate îmbunătăți experiența de lectură.

 

  • Sursa: Spitalul Universitar Düsseldorf/Germania / Secția Pediatrie
aditivi alimentari

Dragi cititori,

Am promis mai demult că vom publica lista aditivilor. Iată că acum avem această oportunitate. Vă rugăm să o parcurgeți cu atenție și să evitați categoric aditivii cangerigeni în special pentru copii, bătrâni  și persoanele care deja au diverse suferințe. Prevenția este mama înțelepciunii.  Alternative sunt hrana sănătoasă, să gătim personal,  să verificăm de zeci de ori ce mâncăm și ce bem! Succes!

Sursa: https://t.me/veritasadevarulnecenzurat

Sănătos fără rețetă

1 Aditivi inofensivi:

E100, E101, E103, E104, E105, E111, E121, E126, E130, E132, E140, E151, E152, E160, E161, E162, E170, E174, E175, E175, E180, E180, E180, E180, E120, E180, E160 03 , E236, E237, E233, E260, E261, E263, E270, E280, E281, E282, E290, E300, E301, E303, E305, E306, E307, E308, E307, E308, E323, E323, E233, E233, E233, E233, E233, E303, E303, E305, E306 E3 33, E334, E335, E336, E337, E382, E400, E401, E402, E403, E404, E405, E406, E408, E410, E411, E413, E414, E420, E420, E424, E424, E424, E424, E424, E424 3, E4 74, E475, E480

2 Aditivi suspecți:

E125, E141, E150, E153, E171, E172, E173, E240, E241, E477

3 Aditivi periculoși:

E102, E110, E120, E124

4 Tulburări ale sănătății:

Tulburări intestinale: E220, E221, E223, E224

5 Tulburări digestive: E338, E339, E340, E341, E450, E461, E463, E465, E466, înghețată E407

6 Boli de piele:E230, E231, E232, E233

7 Distrugerea vitaminei B12: E200

8 Colesterol / cancerigen : E320, E321

9 Atac asupra sistemului nervos : E311, E312

10 Infecția mucoasei bucale (Putregaiul gurii) : E330 este cel mai periculos (cancerigen) (conținut în, de exemplu, SWEPPES LĂMĂI, AROMA , MEZZO-MIX, CAȘCAVAL BONBEL, CONSERVE DE CIURPERCI)

E131, E142, E210, E211, E213, E214, E215, E216, E217, E239

AVERTISMENT: E123 este foarte cancerigen!!  Interzis în SUA și țările CSI.

Acordați o atenție deosebită acestor aditivi din următoarele alimente: E123/E110,

SMARTIES, gume de vin HARIBO, linte de ciocolată, budincă de cremă ZOTT, degete de pește IGLO, KRAFT Dorahm cu crème fraiche, salam KRAFT, cremă de brânză, budincă de vanilie E102, E110, sosuri gata preparate de toate felurile.)

12 Neurotoxine- guanilat,  Glutamat.

E605 - Parathion -care se folosea ca insecticid.

13 Aluminiu:

E173 (colorant de aluminiu), E520 (stabilizatori sulfat de aluminiu), E521 (sulfat de aluminiu de sodiu), E523 (sulfat de aluminiu de amoniu), E554 (agent de separare săruri de silice silicat de sodiu aluminiu), E555 (silicat de potasiu aluminiu), E556 (silicat de aluminiu) ), E598 (aluminat de calciu).

  • Autor: Colectivul de redacție

"Sănătatea este adevărata bogăție, nu bucățile de aur și argint!” - Mahatma Gandhi

Dragi Cititori

Materialele postate în acest site sunt protejate prin drepturile de autor.

În prezent, în România, dreptul de autor este reglementat prin Legea nr. 8 din 1996  privind dreptul de autor și drepturile conexe, modificată și completată.

Notă: Materialele expuse pe site (cu sursele aferente), reprezintă punctul nostru de vedere. Prin expunerea acestora nu dorim să incităm la ură sau discriminare. Invităm ca fiecare cititor să își utilizeze propria percepție, intuiție și discernământ.

Vă mulțumim, vă dorim o survolare  plăcută a articolelor postate pe site!

Colectivul de redacție.

Cu cărțile pe față

cu cartile pe fata

Dragi cititori,

Asistăm de ceva timp la războiul pe față contra omenirii! Era și mai înainte, dar mai cu perdea, mai….ocultat! Acum știu că joacă ultima carte și numai fac efortul să se ascundă. Deja sunt două tabere care se luptă pentru supraviețuire: NOI, OAMENII, ei….distrugătorii umanității! Dar iată că ne-a parvenit un material foarte interesant, relevant, pe care îl inserăm după această introducere.

  • Autor: Colectivul de redacție

Asemănări și deosebiri între alimentația vegetariană și cea clasică

alimentatia vegetariana si cea clasica
  • Info: Anitescu Daniela, tehnician nutritionist gr.3 +

În continuarea prezentării principiilor de bază ale nutriției prezentăm o “piramidă” clasică şi alta exclusiv vegetariana, sau raw- vegană. Am fost plăcut surprinsă de multiplele asemănări dintre cele doua abordări. Prezint întâi asemănările:

Ambele abordări pun accent pe activitatea fizică cu o intensitate medie, zilnic, de aprox. 60 min/zi.

Se recomandă ca fiind esenţial consumul apei(2-2,5l/zi), de calitate şi puritate cât mai mare (exclusă cea de la robinet)!

Baza ambelor piramide (etajul 1), sunt glucidele, obţinute din graminee, orez, etc…aşa numitele glucide cu absorbţie lentă, în forme diverse de prelucrare, simple sau asociate cu alte glucide de provenienţe diferite (de ex. pâinea mixtă din făină albă, neagră, secară…etc).

  • Autor: Victory Gladys

Muzica dacilor

hora romaneasca

Muzica dacilor: incantaţiile sobre şi grave. 

Geto-dacii, strămoşii noştri direcţi, reprezintă ramura nordică a triburilor trace şi ocupau în antichitate teritoriul dintre litoralul Mării Egee şi Nordul Carpaţilor dar majoritatea triburilor geto-dace se încadrau ca arie geografică în teritoriul României de astăzi.

Neamul geto-dacilor era unitar prin origine, limbă, spaţiu, cultură iar singura diferenţă consta în regiunea locuită. Cultura lor era originală şi chiar dacă a căpătat influenţe de la alte popoare cu care au venit în contact (cimerienii, ilirii, sciţii, elenii) era prea puternică să fie asimilată total.

  • Autor: Victory Gladys

Copyright © 2023 Oglinda Vietii. Toate drepturile rezervate.
Save
Cookies user preferences
We use cookies to ensure you to get the best experience on our website. If you decline the use of cookies, this website may not function as expected.
Accept all
Decline all
Read more
Functional
Cookies functional
Sesiune
Vizita
Accept
Decline