Participă la structura celulelor, intrând în constituţia unor vitamine, enzime, hormoni, au rol catalizator şi regleaza echilibrul acido-bazic. Ele sunt prezente în organism într-o concentraţie mai mică sau mai mare; conform acestei concentraţii se împart în macroelemente(calciu, magneziu, potasiu, clor, sulf, fier, fosfor, sodiu) şi microelemente(zinc, crom, iod, fluor, mangan). Cele mai importante sunt:

Dragi cititori,
În articolele postate în această rubrică, am adus nenumărate dovezi și explicații însoțite și de nenumărate dovezi științifice despre modul de hrană sănătos, cu precădere despre alimentația vegetariană și vegană și beneficiile imense, nebănuite care le însoțesc
În scurtul clip pe care îl prezentăm este o altă abordare, mult mai emoționantă, umană, trecută prin simțirea și inocența unui copil. Vă invităm să îl vizionați cu inima deschisă pentru că este cu adevărat UNIC!
- Autor: Colectivul de redacție

Pericolul ascuns din făina de greieri. Cum sunt crescute și contaminate insectele în ferme (preluat)
Consumul de insecte poate fi periculos pentru sănătate avertizează un expert din domeniu. Greierii care ajung făină pot fi purtători de virusuri, bacterii și reziduri chimice.
În ianuarie 2023, Uniunea Europeană a aprobat făina de greieri de casă pentru consumul uman, după larvele de viermi și lăcustele migratoare. Studiile au demonstrat că insectele sunt o sursă bună de proteine, acizi grași, vitamine și minerale dacă au fost recoltate din mediul natural. În schimb, creșterea industrială ar putea îmbolnăvi insectele și le-ar putea contamina, rezultând un produs final cu riscuri pentru sănătate.
- Autor: Colectivul de redacție

- Info: Daniela Anițescu, Tehnician nutriționist gr 3+
Dragi citiori,
Continuăm seria articolelor despre gândaci și alte insecte care ne sunt băgate pe gât, cu nonșalanță criminală, de așa zis ”elitele” acestei lumi, care nu se dau în lături de la nimic să îmbolnăvească, otrăvească, să omoare oamenii de pe această planetă albastră. Iată în continuare un scurt articol însoțit de un scurt film care arată clar ce mâncăm de ani de zile…..Fiecare va trage concluziile de rigoare!
”E120 și E904, insectele din alimente se ascund în spatele acestor două coduri.
- Autor: Victory Gladys

Dragi citori,
Colaboratoarea noastră nutriționistă a pregătit câteva materiale care demonstrează încă una din miile de aberații pe care ”lumea civilizată” deja de ani buni ni le bagă pe gât cu forța. Nu erau suficiente pesticidele mortale, tot felul de aditivi toxici și cangerigeni, diferite produse modificate genetic, iar lista poate continua cu multe alte exemple; era cazul să ne bage pe gât GREIERI!
„Pudra de greiere” nu este compatibilă cu sitemul digestiv al omului, componentele putând crea diferite probleme grave care pot degenera la șoc anafilactic și chiar deces. Fără un studiu și cercetări verificate pe un lot considerabil de oameni și pe parcursul a minim 5 ani, a introduce în alimentație un astfel de produs alimentar este revăltător.
În continuare postez un articol preluat după comunitatea „Visul Anastasiei”.
- Autor: Colectivul de redacție