În continuarea articolelor legate de nutriție (la care avem acces prin bunăvoința colaboratoarei noastre nutriționist), vă prezentăm un studiu comparativ, realizat de un titan al nutritiei dr. Collin Cambell în care se abordează dieta ovo-lacto-vegetariană versus cea de proveniență animală, obținută prin uciderea animalelor și consumul cărnii.
O carte celebră “STUDIUL CHINA4” scrisă de dr. Collin Campbell, un gigant al nutriţiei, arată că grupele de populaţie care au o dietă predominant vegetariană au o incidenţă mult mai mică la boli degenerative, tumori şi boli de nutriţie, faţă de categoriile de persoane care consumă carne şi derivate. Cartea “STUDIUL CHINA” a primit premiul CARTEA ANULUI 2005 din partea revistei VEG NEW MAGAZINE, fiind cea mai importantă carte care stabileşte legatura dintre dietă şi cancer! La inceputul anilor ‘80 existau două observaţii principale care sugerau relaţia dintre dietă şi cancer. În primul rând dieta vestică bogată (mai ales în carne şi grăsimi, săracă în fibre), era puternic corelată cu incidenţa cancerului de colon şi de sân. În al doilea rând, la persoanele care migrau în zone unde se semnala un risc crescut de cancer (de diferite tipuri) se observa creşterea riscului de boala a zonei unde se mutau, indiferent de moştenirile etnice sau genetice. De ce a fost aleasă CHINA?