Colaboratoarea noastră nutriționist ne va introduce pe parcursul următoarelor săptămâni într-un capitol de bază al alimentației corecte, cel al compatibilităților alimentare. Victory Gladys
COMPATIBILITĂŢI ALIMENTARE
”Motto: “ Combinarea corectă a alimentelor-garanţia unei sănătăţi de fier”
Alcătuirea unui meniu trebuie să ţină cont în mod expres de combinarea corecta a alimentelor, această combinare având un rol imens în menţinerea sănătăţii şi a refacerii după diverse afecţiuni. Iată ce spune dr. Mariana Sava specialist în medicina alternativă AYURVEDA5: “ Alimentele pe care le consumăm pot amplifica, diminua sau chiar anula efectele altor terapii(chiar influenţa vindecatoare a plantelor medicinale). Pe de altă parte, o dieta incorectă poate fi unul dintre principalii factori cauzatori de boală. Ştiinţa străveche AYURVEDA ajută fiecare fiinţă umană să descopere care este regimul alimentar cel mai adecvat, precum şi tot ce este necesar din acest punct de vedere, pentru a preveni sau trata eventualele dezechilibre.