Dragi cititori,
La o asemenea poză și text nu ne rămâne decât să cugetăm.... cu un zâmbet șăgalnic în colțul buzelor.
Muzica poate îmbunătăți experiența de lectură.
Dragi cititori,
Gafele apar în cele mai ”solemne” momente....Să fie oare o pedeapsă de la Cel de Sus, având în vedere pervertirea Sintei Cruci cu acele simboluri masonice????
Oricum, sunetul iscat la impactul cu capul prelatului este de pomina....ce mai, un cap de fier, mai ales că a continuat fără prea mari dureri de....cap!
Dragi cititori,
Mă tot gândesc de ceva timp ....ce s-ar face omenirea fără umor??? Cu siguranță ar fi mult mai tristă, anostă și....nu am mai fi cu adevărat oameni, după umila mea părere! A face haz de necaz, a gusta o glumă bună, sunt unele din caracteristicile unice ale lui Homo sapiens. Așa cum sarea și piperul dau gust mâncării, tot așa umorul ne ajută să fim mai veseli, mai buni, mai spontani și mai sănătoși !
Așadar haideți să ne bucurăm oameni buni, pentru că viața pe acest pamânt nu este infinită, și deseori, o porție bună de umor face cât tone de teorie!
Dragi cititori,
Umorul ne impactează viețile zilnic, fie prin cuvinte, fotografii, situați neprevăzute, uneori când ne așteptăm cel mai puțin. El este ”sarea și piperul” vieții de zi cu zi, ne face să zâmbim și chiar să râdem cu hohote. Am selectat pentru această postare din luna August o fotografie care este însoțită de un text pe măsură și sperăm să vă înveselească.
Materialele postate în acest site sunt protejate prin drepturile de autor.
În prezent, în România, dreptul de autor este reglementat prin Legea nr. 8 din 1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, modificată și completată.
Notă: Materialele expuse pe site (cu sursele aferente), reprezintă punctul nostru de vedere. Prin expunerea acestora nu dorim să incităm la ură sau discriminare. Invităm ca fiecare cititor să își utilizeze propria percepție, intuiție și discernământ.
Vă mulțumim, vă dorim o survolare plăcută a articolelor postate pe site!
Colectivul de redacție.
Dragi cititori,
Imaginația și inventivitatea umană sunt uimitoare! În ființa umană armonioasă și echilibrată se manifestă energii creatoare nebănuite care o ajută să găsească soluții ingenioase într-o mulțime de domenii. Postăm acest scurt filmuleț care oferă nenumărate idei, soluții, fiind prietenoase și cu natura.
Dragi cititori,
Anii trec iar războiul meschin iscat de interesele unui pumn de oameni amenință să cuprindă tot mai multe țări, să distrugă cât mai mult, vieți omenești în primul rând. Vă propunem să vizionați acest scurt video, care într-un minut face sinteza a ce se petrece acum în lume.....o poveste care este tragic de adevărată!
Dintre Purtatele de fete de pe Valea Târnavelor, cel mai spectaculos şi emoţionant dans este cel al fetelor de la Căpâlna. Ovidiu Bârlea în „Eseu asupra dansului popular românesc” include acest dans în clasa „jocului de grup alcătuit numai din fete”, citându-l pe folcloristul Ilarion Cocişiu, care întâlneşte acest dans în fostul judeţ Târnava Mare, între cele două războaie mondiale.O mărturie din 1789 atestă şi pe Valea Mureşului, în apropierea Orăştiei, acest dans. Într-o carte de poezii ungureşti, tipărită în 1789, Abraham Barcsay, vorbind de copilăria printre românii din această zonă, îşi aminteşte cu nostalgic de Bătuta fetelor române, care trebuie să fie similară cu cel cunoscut azi sub acelaşi nume.
Citește mai mult: Magia dansurilor românești - intermediari între sacru și profan - continuare