Muzica poate îmbunătăți experiența de lectură.
Muzica poate îmbunătăți experiența de lectură.
Materialele postate în acest site sunt protejate prin drepturile de autor.
În prezent, în România, dreptul de autor este reglementat prin Legea nr. 8 din 1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, modificată și completată.
Notă: Materialele expuse pe site (cu sursele aferente), reprezintă punctul nostru de vedere. Prin expunerea acestora nu dorim să incităm la ură sau discriminare. Invităm ca fiecare cititor să își utilizeze propria percepție, intuiție și discernământ.
Vă mulțumim, vă dorim o survolare plăcută a articolelor postate pe site!
Colectivul de redacție.
Oare Constituția României va mai fi oare respectată?
O țară întregă răsuflă ușurată ….în sfârșit eminența neagră a acestei țări premierul Cîțu, a fost demis cu tot cu guvern….Românii au răbufnit de atâtea silnicii, josnicii, minciuni, incitare la ură, vaccinare forțată, distrugerea economiei și majorității activităților și sectoarelor vitale din acestă țară extraordinar de frumoasă și având încă resurse; capabilă să renască din tăvălugul de datorii și jecmănire cruntă în care a fost târâtă cu atâta perseverență. Cu toate acestea….contrar Constituției se mențin aceleași josnicii și silnicii care au exasperat o țară întreagă. Iată dovezile clare, concrete, care arată clar ignorarea flagrantă, plină de nepăsare și răuvoitoare având ca slogan furibund paranoia ”protejării” populației. Fapt care a distrus o țară întreagă. Iată în continuare opinia unei doamne avocat cu argumente pertinente, față de situația de fapt care se prelungește fără măsură și abuziv, neținând cont de CONSTITUȚIE! În numele Covidiadei anulează tot, încălcă mai toate drepturile fundamentale, că deh, ei tăie și spânzură în țara aceasta!
Aceasta este o experiență personală pe care v-o descriu cu mare acuratețe și în spiritul Adevărului.
Fiind în Anglia, am căutat un servici…după multe căutări, dat fiind situația economică dificilă și din această țară am gasit un loc de muncă într-un depozit( Warehouse). Aici am susținut mai multe teste apoi am fost acceptată ca lucrător operativ. Munca mea, ca și a altor zeci de persoane, consta în a verifica hainele, încălțămintea și diferite accesorii care erau returnate de cumpărători. Erau verificate dacă erau în condiții bune(curate, fără defecte de fabricație) fiind reîmpachetate și etichetate, iar dacă aveau diverse defecte sau nu corespondeau erau trimise la alte verificări suplimentare și reparații dacă era cazul. Locul de muncă consta într-o hală imensă, cu etaj, în care erau zeci de computere ( cred că vreo 70-80), toate logate la internet!
Dintre Purtatele de fete de pe Valea Târnavelor, cel mai spectaculos şi emoţionant dans este cel al fetelor de la Căpâlna. Ovidiu Bârlea în „Eseu asupra dansului popular românesc” include acest dans în clasa „jocului de grup alcătuit numai din fete”, citându-l pe folcloristul Ilarion Cocişiu, care întâlneşte acest dans în fostul judeţ Târnava Mare, între cele două războaie mondiale.O mărturie din 1789 atestă şi pe Valea Mureşului, în apropierea Orăştiei, acest dans. Într-o carte de poezii ungureşti, tipărită în 1789, Abraham Barcsay, vorbind de copilăria printre românii din această zonă, îşi aminteşte cu nostalgic de Bătuta fetelor române, care trebuie să fie similară cu cel cunoscut azi sub acelaşi nume.
Citește mai mult: Magia dansurilor românești - intermediari între sacru și profan - continuare