Gafele apar în cele mai ”solemne” momente....Să fie oare o pedeapsă de la Cel de Sus, având în vedere pervertirea Sintei Cruci cu acele simboluri masonice????
Oricum, sunetul iscat la impactul cu capul prelatului este de pomina....ce mai, un cap de fier, mai ales că a continuat fără prea mari dureri de....cap!
”Umorul este arta de a rămâne senin când situația devine serioasă.” de Ernest Petzold
Dragi Cititori
Materialele postate în acest site sunt protejate prin drepturile de autor.
În prezent, în România, dreptul de autor este reglementat prin Legea nr. 8 din 1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, modificată și completată.
Notă: Materialele expuse pe site (cu sursele aferente), reprezintă punctul nostru de vedere. Prin expunerea acestora nu dorim să incităm la ură sau discriminare. Invităm ca fiecare cititor să își utilizeze propria percepție, intuiție și discernământ.
Vă mulțumim, vă dorim o survolare plăcută a articolelor postate pe site!
Iată că în curând anul vechi i-a sfârșit iar noul an se apropie impetuos și năvalnic…. Acum la cumpăna dintre ani încerc să fac o scurtă retrospectivă a ceea ce s-a petrecut în anul 2021. Trăim de ceva timp noi, locuitorii pământului, o succesiune de evenimente care ne-a scos pe toți din tiparele vieții obișnuite, din rutina zilnică. Astfel virusul Covid 19, ne-a pus pe jar ca să zic așa, ne-a făcut pe mulți dintre noi să facem alegeri înțelepte sau nu, să ne folosim inteligența și discernământul sau nu, să credem în minciuni sfruntate și intoxicări cu vești lugubre sau….NU!
Albinele au nevoie de flori ca să trăiască și florile au nevoie de albine ca să rodească”, spunea savantul francez Gaston Bonier, iar Albert Einstein a concluzionat pe bună dreptate că „dacă ar disparea albina de pe suprafața globului, omul ar mai avea doar patru ani de trait”.
Florile produc nectarul dulce pentru a le atrage pe albine, nectar pe care îl doresc pentru a-și produce mierea. Drept recunoștință, albinele realizează polenizarea de care acestea au nevoie. Ca urmare, vor apărea fructele, legumele, semințele, plantele avându-și asigurată supraviețuirea ca specie, iar albinele își vor face proviziile necesare pentru hrana și sănatâtea familiei, cât și pentru petrecerea în siguranță a iernii.
În acestă expunere, colaboratoarea noastră (autoarea lucrării în curs de apariție Armonii Sonore) va descrie câteva aspecte esențiale despre simbolismul horelor, urmând ca acest subiect să fie dezvoltat și în postarea următoare. Gladys Victory
Simbolismul horelor
” În străvechea Dacie sunt atestate de istorici existența așa numitelor ”universități” Zalmoxiene o echivalare în termeni moderni a locurilor(de obicei aflate în vecinatatea templelor) unde înțelepții vremurilor trecute din teritoriul daco-getic predau științele vremii cum ar fi astronomia, astrologia, studiul plantelor și animalelor (botanica și zoologia din zilele noastre), matematica, medicina și bineînțeles muzica care avea un loc însemnat în acele vremi. Aici veneau, dornici de învățatură, bărbați din Europa, din îndepărtatul Egipt, cât și din zonele orientale pentru a se desăvârși în cunoaștere, pentru a primi o nouă învățatură, pentru a împărtăși la rândul lor din tainele meleagurilor îndepărtate de unde veneau.