Platon spunea: „Până și zeilor le plac glumele”
- Detalii
- Categorie: Umor | Portia de buna-dispozitie

- Autor: Victory Gladys
Muzica poate îmbunătăți experiența de lectură.
Materialele postate în acest site sunt protejate prin drepturile de autor.
În prezent, în România, dreptul de autor este reglementat prin Legea nr. 8 din 1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, modificată și completată.
Notă: Materialele expuse pe site (cu sursele aferente), reprezintă punctul nostru de vedere. Prin expunerea acestora nu dorim să incităm la ură sau discriminare. Invităm ca fiecare cititor să își utilizeze propria percepție, intuiție și discernământ.
Vă mulțumim, vă dorim o survolare plăcută a articolelor postate pe site!
Colectivul de redacție.
În materialul anterior am scris despre frică, încercând să descriu, prin prisma propriei viziuni, aceste mecanisme insidioase ale ei care ne cuprind ființa, ne umbresc conștiința și ne fac să nu mai fim noi înșine. Dar, cum se spune, „fiecare boală își are leacul”, evident, opusul fricii este CURAJUL! Astfel, încercând să definesc curajul, am analizat viața de zi cu zi a oamenilor și am ajuns la concluzia că fiecare dintre noi avem avem în ADN acest curaj: ne naștem plini de curaj și avem în general o viață curajoasă, plină de neprevăzut și asumare, chiar dacă nu suntem pe deplin conștienți de aceasta. Toți suntem, într-un fel sau altul, niște eroi anonimi în viața de zi cu zi… Astfel, în fiecare dimineață ne trezim și ne avântăm în vâltoarea unei noi zile care potențial ne poate aduce și tensiuni, frustrari, situații neplăcute, accidente, sau pentru unii chiar moartea… Cu toate acestea ne avântăm curajoși în provocarea fiecărei dimineți, chiar dacă pentru unii păsările prevestitoare de rău iși fâlfâie aripile cernite deasupra capului. Știm, intuim aceasta, dar plini de curaj ignorăm semnele și ne asumăm provocarea zilei și de cele mai multe ori, în fața curajului nostru impetuos, pasările cernite se îndepărtează spre alte zări, deoarece curajul și asumarea noastră le-au împiedicat să-și facă cuib în părul nostru.
În continuare, câteva întrebări și remarci, pe care le consider de actualitate, unii dintre noi cu siguranță că ni le-am pus;(cei care avem o altă viziune asupra ”pandemiei Covid-19”.
La început este cazul să specific că înainte de declanșarea acestei pandemii s-au mai facut testări și în anii precedenți și cu alte „molime” care s-au abatut peste lume dintr-o dată, cu tot felul de efecte și speculații. Amintim SIDA(HIV), gripa porcină, gripa aviară, ebola, boala vacii nebune(haha), SARS COV-2, iar acum apoteoza, prin apocalipticul COVID-19 care a carantinat întreaga planetă.
Astfel au apărut fel de fel de interpretări, informări pe care unii le declară fake-news, alții le consideră perfect reale, iar fiecare dintre noi ne informăm și accesăm acele informații corelate cu nivelul nostru personal de instruire și deschidere a spiritului și minții.
Dragobetele, Logodna păsărilor, Sântion de primăvară, Întâia şi a doua aflare a capului lui Ioan Botezătorul. Zi cu totul specială, a cărei simbolistică magică, populară şi creştină îi conferă importanţa pe care o are Crăciunul în anotimpul rece. Reţine atenţia, înainte de toate, sărbătoarea tradiţională românească a Dragobetelui, numit popular şi „cap de primăvară”, sărbătoare de peste două milenii, care face parte din fiinţa acestui popor şi din dimensiunea lui spirituală.