Muzica poate îmbunătăți experiența de lectură.
Muzica poate îmbunătăți experiența de lectură.
Materialele postate în acest site sunt protejate prin drepturile de autor.
În prezent, în România, dreptul de autor este reglementat prin Legea nr. 8 din 1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, modificată și completată.
Notă: Materialele expuse pe site (cu sursele aferente), reprezintă punctul nostru de vedere. Prin expunerea acestora nu dorim să incităm la ură sau discriminare. Invităm ca fiecare cititor să își utilizeze propria percepție, intuiție și discernământ.
Vă mulțumim, vă dorim o survolare plăcută a articolelor postate pe site!
Colectivul de redacție.
”Calea iubirii intense a lui Dumnezeu este caracterizată de elanul extraordinar al iubirii, de misterul păcii profunde şi de pura spontaneitate a adorării. Toate aceste atribute spirituale reprezintă tot atâtea caracteristici ale ființelor angelice, a căror stare de devoțiune față de Dumnezeu este exemplară. Pacea profundă este în esență starea spirituală de fundal care există în permanență în cazul ființelor angelice care îi asistă și care îi ajută pe oameni în căutările lor spirituale. Inima spirituală care este pătrunsă de o stare de pace profundă poate face cu putinţă manifestarea unei neţărmurite iubirii faţă de Dumnezeu şi faţă de toate fiinţele, privite fiind ca manifestări ale Sale. Chiar și numai un simplu gând către Dumnezeu trezeşte în fiinţă o copleşitoare stare de bucurie, care amplifică şi mai mult starea de pace interioară.
Dragobetele, Logodna păsărilor, Sântion de primăvară, Întâia şi a doua aflare a capului lui Ioan Botezătorul. Zi cu totul specială, a cărei simbolistică magică, populară şi creştină îi conferă importanţa pe care o are Crăciunul în anotimpul rece. Reţine atenţia, înainte de toate, sărbătoarea tradiţională românească a Dragobetelui, numit popular şi „cap de primăvară”, sărbătoare de peste două milenii, care face parte din fiinţa acestui popor şi din dimensiunea lui spirituală.